• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
Midyat Azim-Der Üye ve Gönüllüleriyle Bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta faaliyet gösteren Azim, Eğitim, Kültür, Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim Der), üye ve gönüllüleriyle dernek binasında bayramlaştı.
 
Ramazan boyunca yaptığı yardım ve İslami çalışmalarıyla ilçe halkının teveccühünü kazanan Azim-Der`in bayramlaşma programına, çevre köy ve beldelerden de yüzlerce kişi katıldı.
 
Bayramlaşma sonrası kısa bir konuşma yapan eğitimci M.Faik Abdulhadioğlu, "Biz Müslümanların ramazan ve bayram gibi İslami şiarları ihya edip topluma örneklik etmemiz gerekir. Yüzde 99`u Müslüman olan memleketimizin birçok şehrinde ramazan etkisinin görülmeyişi Müslümanların rahatlık hava ve hevesine dalıp Allah`ın emirlerine pervasız kaldıklarını gösterir. O yüzden biz Müslümanlara düşen büyük görevler vardır" dedi.
 
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Azim-Der Başkanı Besim Çelik, dernek olarak kuruluşlarından bu yana üye ve gönüllüleriyle bayramlarda bir araya gelerek bayram merasimleri düzenlediklerini hatırlatarak, bu tür merasimlerin sevgi saygı, dayanışma ve vahdeti getirmesi temennisinde bulundu.
 
Bayramlaşama töreni sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşirken, program yapılan ikramlarla son buldu.
(M.Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir