• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
Başbakan`dan Gaziantep ve Uludere Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep`te bombalı saldırı sonucu 9 kişinin hayatını kaybetmesi ve Şırnak`ta meydana gelen trafik kazasında 9 asker ve 1 geçici köy korucusunun hayatını kaybetmeleri dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
 
Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, "Gaziantep`teki patlamada, aralarında çocukların da bulunduğu 9 vatandaşımızı kaybetmenin, Şırnak`taki trafik kazasında ise 9 askerimizi ve 1 korucumuzu şehit vermenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Her iki olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet diliyor; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Terörün çoluk çocuk ayrımı yapmaksızın sivilleri hedef almaktan çekinmediğini belirten Erdoğan, "Kardeşliğimizi, birliğimizi, huzurumuzu hedef alan terör, aziz milletimizin, güvenlik güçlerimizin, azim ve kararlılığı karşısında er ya da geç kaybetmeye mahkûmdur.
 
Hükümetimiz, milletimizden aldığı destekle, toplumsal barışımızın zedelenmesine asla müsaade etmeksizin, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeksizin, terörün üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir." dedi.
 
Erdoğan açıklamasında son olarak, "Gaziantep`teki olayda ve Şırnak`taki kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlara ve şehitlerimize Allah`tan bir kez daha rahmet temenni ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimizin başı sağ olsun diyorum." diye konuştu.
(Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir