• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Şahin: 3 gardiyan, 3 çocuk Hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Bayram nedeni ile bölgede bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Gaziantep`teki bomba olayı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Olay İlgili Basın Açıklaması Yaptı

Şahin Açıklamasında; "Park etmiş bomba yüklü bir araç, uzaktan kumandayla patlatılmıştır ve o sırada yoldan geçen bir halk otobüsü, adliyenin servis aracı ve iki tane sivil vatandaşımızın aracı bu patlamadan dolayı zarar görmüştür. 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. 66 tane yaralımız var, bunların çoğu hafif yaralı, ayakta tedavi edilerek hastanelerimizden gönderiliyor. Yaklaşık 9 vatandaşımız da ağır yaralı. Ölenlerden 1 tanesi çocuk, diğerleri ile alakalı daha farklı bilgiler olabilir. Şu anda kimlik tespit çalışmalarımız devam ediyor. Şehirde ikinci bir patlamadan bahsedilmektedir. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Ayrıca bir takım yapılan açıklamalar, şehrin asayişi ile ilgili yapılan açıklamaların hiçbiri doğru değildir. Emniyet güçleri gerekli bütün gerekli tedbirleri almıştır" dedi.

Şahin ayrıca ağır yaralılardan 2`sinin polis olduğunu ve acil kan ihtiyacının olmadığını, ancak kan vermek isteyen vatandaşların kan verebileceğini söyledi. Sosyal medyada yapılan propaganda amaçlı açıklamalara inanılmaması ve vatandaşların sağduyulu olması çağrısında bulundu.

Başbakan Yetkililerden Telefonla Bilgi Aldı

Ayrıca, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın Antep Milletvekilleri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gaziantep Valisi Erdal Atay ile olay hakkında telefon görüşmesi yaptığı ve olay ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

İstihbaratı Alınmıştı!..

İki hafta önce Şanlıurfa`dan bomba yüklü bir aracın Gaziantep`e sokulduğu istihbaratının geldiği, aranan aracın bu araç olabileceği belirtiliyor.

Olayın son bilançosu; 1`i çocuk 8 ölü, 2`si polis ve 9`u ağır olmak üzere 66 yaralı.


BDP Binasına Saldırı...


Ayrıca BDP Şehit Kamil ilçe binasına molotoflu saldırıda bulunuldu. Küçük çaplı yangın çıktı. Polis müdahalede bulundu. Yangın kontrol altına alındı.

Gaziantep halkı ayakta, insanlar konvoylarla tur atıp olayı protesto ediyorlar.
(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir