• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Çelik Saldırının Ayrıntılarını Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çelik, Gaziantep`teki patlamaya ilişkin, ``Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef hayatını kaybetti`` dedi.

Çelik, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında, PKK Gaziantep`te de korku ve dehşet duygusunu ortaya koyarak, ``Bu saldırıyı AK Parti camiası adına şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz`` dedi.

Karakola yaklaşık 25 metre mesafede park edilmiş bomba yüklü bir aracın uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

``Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef hayatını kaybetti``

Bu manzara karşısında PKK`yi lanetlemeyeceklerin insanlığından şüphe ettiğini dile getiren Çelik, birilerinin Gaziantep`teki kardeşlik atmosferini sabote etmek istediğini söyledi.

Gazianteplilere çağrı yapan Çelik, ``Korku ve dehşet duygusu uyandırarak bir kaos durumu oluşturmaya çalışıyorlar ve insanların birbirlerine saldırmasını temin etmeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu tuzağa düşmememiz gerekiyor`` dedi.

Yaralıların hepsinin en az zararla ailelerine dönmelerini temenni ettiğini vurgulayan Çelik, ``Yaralı sayısı 64`e çıktı. Bunlardan 10`una da doktorlar tarafından `hayati tehlikesi var` raporu verildi ama durumu çok ağır bir yaralı görülmüyor`` diye konuştu.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir