• DOLAR 32.25
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2398.035
  • ...
Molla Ali Turan, `Oğlumun Görüşüne Gidemiyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIRFA- Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde ikamet eden Molla Ali Turan(74) yaklaşık bir yıldır cezaevinde bulunan oğlu, Doğruhaber Gazetesi yazarından eğitimci Abdulkadir Turan`ı kaldığı cezaevinin kendilerine çok uzak olması nedeniyle ancak bir kez ziyaret edebildiğini ifade etti.

Molla Ali Turan, "Oğlum Abdulkadir yaklaşık 1 yıldır cezaevinde. Görüşüne sadece 1 kere gidebildim. Ben 74 yaşındayım, 22 saatlik yolu gitmekte çok zorlanıyorum. Bir defa gittim o yolculukta çok zor geçti. Ceylanpınar`dan İzmit`e İzmit`ten Gebze`ye Gebze`den de Kandıra`ya gittim ve bu kadar zahmetti sadece 40 dakikalık görüş için çektim. Haftalık 10 dakika telefonla görüşme imkanı sağlamışlar. Biz kalabalık bir aileyiz, 10 dakikada ne konuşabiliriz ki. Bize reva görülen bu zulmü Allah kabul etmez. Bize suçumuzu söylesinler, Müslümanlığımızı yaşamak suç ise evet biz suçluyuz. Oğlumun iddianamesindeki suçlamalara baksınlar suçlanmaları maalesef gülünç durumda İslam`ı anlatmak suç sayılmış. Biz bu dünyada kimseye zarar vermedik. Müslümanlardan zarar gelmez çünkü her gün vatana ve insanlarımıza dua ediyoruz." dedi.

Uzak yerlere yapılan sevklerin büyük bir zulüm olduğuna değinen Molla Ali Turan, "Bu yapılan sevk işlemleri gerçektende çok üzücü. Adalet Bakanına gerçekten yakışmayan bir karar. Mahkûmla beraber mahkûmun ailesini de cezalandırıyor. Bu nasıl bir vicdandır nasıl bir adalettir anlamıyorum. Adil olmayanları Allah`a şikayet ediyorum, mahkeme-i kübrada bu işi sebep olanlardan hesap soracağız inşallah." İfadelerini kullandı.
(Mustafa Kaynak- İLKHA) 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir