• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
Ramazanda Gıda Denetimleri Gece Gündüz Devam Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, yemek şirketleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerin denetimi için Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bir denetim programı oluşturuldu.

Gece ve gündüz 5 denetim ekip ile devam eden ilgili müdürlerinde bizzat katıldığı denetimler de; fırınlar, pastaneler, kasaplar, marketler, lokantalar ve gıda satış yerleri denetlendi.

Denetimler sonucunda gıda denetim elemanlarınca eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine uyarılar yapıldı, gıda üretimine ve satışına uygunsuz olan durumlarda yasal işlem uygulandı.

Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, gıda güvenliği herkesin hakkı ve sorumluluğu olduğuna dikkat çekilerek, \"Bu nedenle resmi otoritenin dışında en iyi denetçiler olan tüketicilerin, herhangi bir olumsuzluk durumunu 174 Alo Gıda Hattına bildirmeleri gıda güveliğinin sağlanmasında önem arz etmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.\" denildi.

Ramazan ayı boyunca Batman`da gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde 530 denetim, gıda üretim yerlerinde 74 denetim olmak üzere toplam 604 denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucunda 21 işyerine yasal işlem uygulanmıştır. Ramazan ayı içerisinde Alo 174 gıda hattına gelen başvurusu sayısı ise 15 olup, işlemleri sonuçlandırıldı. (M. Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir