• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
DEAH`ta İlk Karaciğer Rezeksiyon Ameliyatı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa Karaciğer Tümörü nedeniyle karaciğer sağ Lob Rezeksiyonu Ameliyatı yapıldı. Ameliyatı Op. Dr. Feza Ekiz, Op. Dr. Okay Koç, Op. Dr. Ayhan Karahan ve Op. Dr. Mehmet Ekmen birlikte gerçekleştirdiler.


5 saat süren ameliyat sonrası açıklamada bulunan Op. Dr. Feza Ekiz, \"33 yaşındaki hasta H.Ö Karaciğer Sağ lobundaki Tümör nedeniyle KC sağ lob Tümör nedeniyle karaciğer sağ lop rezeksiyonu yapıldı. Karaciğer faktörlerinin üretiminden, metabolizmanın organizasyonundan, vücuttaki toksik maddelerin temizlenmesinden, bağışıklık sisteminin bir parçası olarak enfeksiyonları önlemekten sorumlu vücudumuz için olmazsa olmaz organlardan biridir. Bu organda oksijen taşıyan iki damar sistemi, kanın karaciğerden sistemik dolaşıma ulaşmasını sağlayan toplardamar sistemi, safra üretimi sonrası safranın on iki parmak bağırsağına ulaşmasını sağlayan safra yolları sistemi mevcuttur\" dedi.


Karaciğer rezeksiyon ameliyatı sonrası kalan karaciğer dokusunun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için oksijen taşıyan damarların ve kanı sistemik dolaşıma taşıyan toplardamarların sağlıklı çalışması yanında safra yollarının da safrayı sorunsuz bir şekilde on iki parmak bağırsağına ulaştırması gerektiğine belirten Op. Dr. Feza Ekiz, \"Ameliyat sonrası geride kalan karaciğer dokusunun bahsi geçen görevleri yerine getirmesi için yeterli ve belli büyüklükte olması çok önemlidir. Aksi takdirde hastada karaciğer yetersizliği gelişir. Özetle bu türden ameliyatların her aşaması çok önemlidir. Biz yaptığımız bu ameliyatta karaciğerin yüzde 60-65 ini oluşturan sağ karaciğer lobunun tamamı çıkardık\" dedi.


Hasta H.Ö: Çok Mutluyum
Ameliyattan sonra konuşan hasta H.Ö şu ifadeleri kullandı: \"Çok ağrılarım vardı nefes alamıyordum, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorlarla görüşerek ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sonrası sorun yaşanmadı çok mutluyum doktorlar hemşireler benimle çok ilgilendiler daha doğrusu emeği geçen doktorlarımıza hemşirelerimize personellerimize çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun.\" (M. Salih Keskin/Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir