• DOLAR 32.532
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2440.426
  • ...
Kudüsün Özgürlüğü Tüm İslam Ümmetinin Özgürlüğüdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Her yıl Ramazan ayının son Cuması olarak kabul edilen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Mardin`in Kızıltepe ilçesinde faaliyet sürdüren Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı, bir basın bildirisi yayınladı.

 

Şube Başkanı Yusuf Beken yazılı basın açıklamasında, İslam coğrafyasında, zülüm, işgal, katliam, soykırım, kardeş kavgası, talan, bombardıman, yerle bir edilen şehirler, kirletilen ırzlar, akıtılan kanların devam ettiğinin altını çizerek, Kudüs esaret altında oldukça bu zulümlerin asla bitmeyeceğini belirtti.

 

Kudüs`ün İslam ümmetinin kalbi olduğunu söyleyen Beken, yazılı basın açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verdi: \"Müslümanlar nezdinde, ümmet nazarında Kudüs`ün büyük bir kutsiyeti vardır. Şanı yüce Allah oranın çevresini mübarek kılmıştır. Mescidi Haram ve mescidi nebeviden sonra yeryüzünün en kutsal mekânı Mescidi aksadır. Eğer bugün Kudüs özgür olsaydı İslam coğrafyası dağınık halde olmazdı.\"

 

Kaybolan değerlerin en önemlisi belki de başta gelenin Kudüs olduğu vurgusu yapan Beken, Kudüs`ün Müslümanların yegâne mirasının yağmalamanın adı, mazlum ümmetin ırak olmayan bir parçası olduğunu söyleyerek basın açıklamasını; \" Kudüs`e bakın eğer Kudüs esirse bilin ki tüm Müslümanlar esirdir. Eğer Kudüs özgürse bilin ki bütün Müslümanlar özgürdür. Çünkü Kudüs bu Ümmetin sembolüdür, bu ümmetin ilk kıblesidir. Kıblesi kayıp olanın yönü her zaman belirsizdir \" ifadeleri ile sürdürdü.

 

Kudüs ve Mescidi Aksa`nın kurtarılması sadece Filistinlilerin omzundaki bir yük olmadığını, belirten Beken bu görevin bütün İslam Ümmetinin görev ve sorumluluğu olduğunu söyleyerek şöyle devam etti. \"Kudüsü özgürleştirme görevi namaz, oruç, hac ve zekât farizası gibi farzdır. Buna rağmen İslam dünyası bu meseleye hala kör, sağır ve dilsizdir. Satılmış Müslüman liderler sözüm ona gaflet ve hıyanet içindedirler. Oysa bilmiyorlar ki Kudüs davası için mücadele edenler İslam Ümmetinin de doğal lideridir. Evet kim Kudüs davasını savunur ve bu uğurda bir mücadele verirse İslam Ümmetinin doğal lideri o`dur. Bu hakikat tarihle sabittir.\"

 

Beken \"Türkiye de yaşayan Müslüman Kürt ve Müslüman Türkler`in Kudüs meselesinden dolayı iki defa sorumlu olduklarını belirterek yazılı basın açıklamasına son verdi. (Masum Erden-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir