• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
28 Şubat`ta ABD Parmağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan`ın vefatından bir süre önce gündeme getirdiği ve 28 Şubat sürecinin ABD`nin bir kriptosu ile başladığına dair iddialar TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonunun da gündemine geldi. Kriptoyu Erbakan`ın yakın çalışma arkadaşlarından Recai Kutan`a soran Komisyon, `Kripto bizde` cevabını aldı. Bunun üzerine komisyon kriptonun özel bir ulakla Meclis`e ulaştırılması için harekete geçti.

28 Şubat post-modern darbesine ilişkin oluşturulan Alt Komisyonun Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, “Recai Bey kriptonun kendilerinde olduğunu söyledi. Belgeyi alınca ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone`ye bunun doğru olup olmadığını soracağız” dedi. Ekim 1996`da hazırlandığı iddia edilen kripto, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Warren Cristopher`in imzasını taşıyordu. NATO Amerikan Misyonu, BM Amerikan Misyonu, Atina, Beyrut, Moskova, Sofya, ve Ankara büyükelçiliklerine gönderildiği ileri sürülen kriptoda yer alan ifadeler şöyle sıralanmıştı:

“Departmanlarımız, Türk Hükümetinin milli eğilimlerinden ve Başbakan Erbakan`ın ideolojisinden ilham alarak dış politikayı batıdan ayırıp Arap ve Müslüman dünyasına doğru yeniden yönlendirilmesinden dolayı derin endişe içerisindedir. Kanaatimizce, Türkiye`nin İran, Irak, Libya, Nijerya ve Sudan ile bağlarını kuvvetlendirmek konusundaki mevcut tutumu, bizim milli menfaatlerimize aykırıdır. Doğru Yol Partisi, Erbakan`ın radikal İslami söylemlerini ılımlılaştırmada başarılı olamadığına göre, kendisinin Refah Partisi ile koalisyonu verimsiz görünmektedir.

Biz inanıyoruz ki, Tansu Çiller`in koalisyondan çekilmesi Erbakan`ı düşürür ve ülkeyi erken genel seçimlere götürür. Sonuç kesin olmamakla birlikte, Refah Partisi büyük bir ihtimalle seçimlerden eskisinden daha güçlü olarak çıkacaktır. Türkiye, Birleşik Devletlerin anahtar stratejik ortağı olarak kalmak mecburiyetindedir ve onun bu pozisyonunu gerçekleştirip sürdürmedeki başarımız, bizim milli menfaatlerimizi doğrudan etkileyecektir. Türk Askeriyesi, bu sonucu elde etmeye doğru daha büyük çaba sarf etmesi için harekete geçmeye zorlanmalıdır. Bu konuda ki aksiyon planlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.”

türkiyegazetesi.com

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir