• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Tatile Çıkacak Sürücülere Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 2011 yılında meydana gelen 278 bin trafik kazasında, 2 bin 568 kişinin kaza yerinde hayatını kaybettiğini, 193 bin100 kişinin yaralandığını ve 1 milyar 26 milyon lira milli servet kaybı meydana geldiğini hatırlatarak; dört günlük bayram tatilinde çalışan veya seyahate çıkacak sürücüleri uyardı.

 

Sürücülerin yola çıkmadan önce mutlaka araçlarına uzun yol bakımını yaptırmalarını tavsiye eden Sarı, iyi dinlenmiş bir şekilde yola çıkılması ve emniyet kemeri takılması konusunda titiz davranılması uyarısında bulundu.

 

Kazalara Araçlar Değil, Sürücüleri Neden Olmaktadır
Trafik kuralları içinde önemli bir yeri olan hız limitine uyulmasının can güvenliği açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Veysel Sarı, yola çıkmadan önce araçlara yapmaları gereken işlemlere de dikkat çekti ve şu uyarılarda bulundu: \"Yedek lastiğinizi kontrol edin. Lastik diş derinliklerine bakın ve mevsime uygun lastikler kullanın. Rot-Balans ayarlarınızı yaptırın, fren aksamını, silecek lastiklerini, motorunuzu, elektrik aksamını, far ayarlarını, yangın söndürme cihazını, iki adet reflektör, ilk yardım çantanızı kontrol edip eksiklerini gidermeden kesinlikle yola çıkılmayın\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir