• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Enfa-Der 100`ün Üzerinde Aileyi Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Gercüş ilçesinde faaliyet yürüten Enfa Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Enfa-Der), Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında 100`ü aşkın fakir ve muhtaç aileye temel gıdadan oluşan yardım paketi ulaştırdı.

Enfa-Der Başkanı Yasin Dursun etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, "Enfa-Der olarak 3 yıldır Gercüş`te faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu ramazan ayı içinde 100`ü aşkın fakir ve muhtaç aileye temel gıdadan oluşan yardım paketini daha önce tespit ettiğimiz adreslere tek tek ulaştırdık ve daha birçok muhtaç aileye ulaşmaya çalışacağız. Ayrıca Ramazan`ın 21 ve 22`sinde 300 kişilik iftar yemeği etkinliği düzenledik. İftar yemeği ilk olmasına rağmen yoğun bir katılım ve ilgi vardı." dedi.

Kurulduğu günden beri Peygamber Efendimizin `Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır` Hadis-i Şerifini kendisine misyon ettiğini ve bu doğrultuda hareket etmeye çalıştıklarını belirten Dursun, "Bizler bir köprü konumundayız. Fakir ve zengin arasında bir iletişim kurmaya çalışıyoruz ve Allah`ın (cc) izniyle durmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yardım paketlerini dağıtırken muhtaç ailelerin yüzündeki sevinç görülmeye değer ve mutluluk verici, bu sevince herkesin ortak olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Varlıklı ailelere seslenen Dursun, "Gercüş içinde ve dışında ikamet eden varlıklı kardeşlerimize sesleniyorum sizler sayesinde fakir bir aile sevinsin yetimler mutlu bir bayram geçirsin istemez misiniz? Tüm zengin kardeşlerimizi Allah`ın nasip etmiş olduğu maldan infak etmeye davet ediyoruz. Son olarak tüm İslam aleminin ve özelde Gercüş halkının Ramazan Bayramını kutlar ve bu Ramazan Bayramının hepimize hayırlar getirmesini diliyorum." dedi. (Yusuf Dursun-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir