• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
`İbadetler Sadece Ramazanla Sınırlı Kalmamalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Bir yandan 11 ayın sultanı Ramazanı uğurlayacak olmanın hüznünü, diğer yandan da bayrama yaklaşmış olmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Müslümanlar, Ramazan ayında girdikleri manevi iklimle adeta önlerindeki 11 ay boyunca kendilerini zinde tutacak manevi kondisyon depolamaya gayret ediyorlar. Bunun yanında yapılan ibadetlerin sadece ramazan ayıyla sınırlı kalması gibi bir tehlikeyle de karşı karşıya olduklarının farkındalar.
 
İşte bizler de bu tehlikeyle karşılaşmamak için Müslümanların neler yapması gerektiği hususunu Adana`nın Molla Ekrem Derdiyok`a sorduk.
 
Ramazan Ayının Ruhundan Gerekli Mesaj Alınmalı
11 ayın sultanı Ramazan ayının ruhuna inanan insanın bu ruhtan gerekli mesajları alması gerektiğini belirten Molla Ekrem Hoca, "Alınan bu mesajın Müslümanları diğer 11 aya da taşıması gerekir. Nasıl ki Ramazan ayı 11 aya sultan ve amir seçilmişse, o ruhu kabul eden ve o ruhu taşıyan insan da, senenin tümünde hatta ölüm gelene kadar bu ruhla yaşaması gerekir. Çünkü ramazan ayının taşımış olduğu ruh sadece ramazanda kalması için değil ramazanın dışına da hakim kılınmak için var olan ruhtur. Bu nedenle Müslümanların ramazan ayında kirini, pasını, günahını temizleyip ruhunu ve bedenini onunla çevikleştirdiği zaman almış olduğu bu ruh ve çeviklik ramazan ayı dışındaki aylarda da fazla mesai yapmak içindir. Zaten insanoğlunun ramazan ayından almış olduğu mesaj da bunu gerektiriyor, çünkü o mesaj everenseldir" ifadelerini kullandı.
 
Müslümanların Amacı Araca değil, Aracı Davaya Feda Etmek Olmalı Müslümanlar için zamanın bir araç olduğunu dile getiren Ekrem Hoca, "Yaratılış sebebi olan dava ise bir amaçtır. Müslümanların amacı araca değil, aracı davaya feda etmesidir. Bu da yaşadığı sürece hayati bir amaçtır Müslüman için. Hayat sürdüğü müddetçe davada kendisiyle beraber sürer gider. Çünkü o hayatın varlığı bu davayı yaşamak içindir. Ancak davanın sona ermesi onun hayatının sona ermesiyle mümkündür. Bu nedenle bizler sadece ramazanda değil ölüm gelene kadar bizi yoktan var eden yaratıcıya layık kul olmaya çalışmalıyız" dedi.
 
Son olarak Müslümanların ramazan bayramını tebrik eden Ekrem Hoca, "Arife günü muhakkak kabir ziyareti yapalım, gidelim tefekkür edelim dua edelim. Bir de bayramı bir tatil değil de sıla-i rahim yaparak geçirelim inşallah. İslam âleminin bayramını tebrik ediyorum hayırlara vesile olmasını cenabı Allah`tan niyaz ediyorum" dedi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir