• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
`Ramazan Sokağı`nda Makinalı Falcılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ-Elazığ Belediyesi tarafından kurulan `Ramazan Sokağı`nda elektronik fal bakma makinası ve şans oyunlarına müsaade edilmesi tepkileri beraberinde getirdi. Yeni İhya-Der Genel Başkan Yardımcısı Abdulcelil Demir, "`Elazığ Belediyesi `Ramazan Sokağı`nda yapılmasına göz yumduğu, fal baktırma ve şans oyunları oynatılması gibi etkinlikler İslam dininin kesin olarak uygun görmediği davranışlardır. Bunun Ramazan etkinliği olarak tanıtılması bizleri rahatsız etti. Ben inanıyorum ki Müslüman olan herkes bundan rahatsız olmuştur, olacaktır. Neden böyle bir şeye belediyenin engel olmadığı konusuna anlam vermiş değiliz. Müslüman bir belde Müslümanların yönetiminde olan bir kurumda böyle saçma sapan bir davranışın sergilenmesine, gençlerimizin İslam`dan uzaklaşmasına neden olan etkinliklerin yapılmasına anlam veremiyoruz. Bunların Belediye tarafında düzeltilmesini ve tekrarlanmamasını umuyoruz ve kınıyoruz." dedi.

"Gençlerimizin Geleceğinden Endişe Duyuyoruz"
Gençlerimizin geleceğinden endişe duyduklarını belirten Demir; "Özellikle İslam`dan yeterince haberdar olmayan gençlerimizin Ramazan Sokağına uğraması halinde, normal olarak toplumda genel geçer yapılabilecek etkinliklerden bir etkinlik olduğunu görecektir. Kaldı ki buna müsaade edenler bile fal baktırmanın İslam`a aykırı olup olmadığını tespit edebilecek bir seviyede değiller ki bu etkinliğin yapılmasına müsaade etmişler." ifadesini kullandı.

Falı Özendirmek İnancımıza Aykırıdır
Falın Ramazan sokağında bulunmasını bir hakaret olarak gören Demir, "Falı özendirmek suretiyle böyle bir etkinliğin yapılması inancımıza bir çeşit hakaret olmakla birlikte, gençlerimizin İslam`dan uzaklaşmasına ve İslam`ı doğru bir şekilde anlayıp yaşamasını zorlaştıracaktır. Bu bakımdan Belediye yetkililerinin sorumluluk altında olduklarını belirtmek isterim." dedi.

Allah rızasını esas almayan her türlü davranış çeşidinin cahiliye adetlerinden olduğunu belirten Demir, "Fal bakmak, gelecek ile ilgili bilgi vermek, kehanette bulunmak cahiliye işidir. Ve bu davranış tevhit inancı ile bağdaşmaz. Gelecek tamamen Allah`ın ilmi ve takdirindedir." dedi

Eskiden beri günümüze kadar gelen, yazılı ok çekme, yıldız falına bakma, kahve falına bakma, iskambil kâğıdıyla fal baktırma ve bunun yanında cinlerden yararlanma suretiyle gelecekten haber verme gibi davranışlarının hepsi batıl hepsi gerçek dışı olduğunu belirten Demir, "İçki, kumar, dikili putlar ve fal okları şeytanın pis işi olan birer pisliktir.` Ayetiyle fal bakma fala inanma yasaklanmıştır." açıklamasında bulundu.

Cahiliye Arapların Pusulası Olan Fal
Falın cahiliye Arapların hareket metodu olduğunu belirten Demir, "Cahiliye Arapları bir sefere, savaşa, ticarete veya kendilerince önemli gördükleri olayları hayata geçirmeden önce üç zar çekerler yahut kuş uçururlardı. Zarın ilkine Rabbim emretti, ikincisine Rabbim nehyetti, üçüncüsü boş bırakılırdı. Bu üç ok ile kendilerine yön vermeye çalışırlardı. Gelecekte o iş ile ilgili hükmü zarlardan çıkan yazıya göre karalaştırırlardı. Diğer bir yöntemleri ise kuş uçurma yöntemidir. Kuş`u serbest bırakırlar kuş sağa uçarsa uğurludur, sola uçarsa uğursuzdur, hükmüyle hareket ederlerdi." dedi. (Yasin Kavaklı-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir