• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
İhya Der ve Mustazaflar Cemiyeti İftar Yemeği Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`da faaliyet gösteren Adana İhya Der ve Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi, Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi Cuma Pazarı yolunda ortaklaşa iftar yemeği verdi. Cuma pazarının kurulduğu cadde üzerinde bulunan kaldırımlara kurulan masa ve sandalyelerle iftara saatler kala hazırlıklara başlandı. Alana kurulan hoparlörle gelen misafirlere dinletilen ilahi ve ezgilerin yanı sıra iftara yakın bir vakitte Kürtçe mevlit dinletisi yapıldı. Katılımın yoğun olduğu iftar yemeğine çocukların da ilgisi büyüktü.

 

Cuma Pazarı Caddesi üzerindeki bütün esnafı iftara davet ettiklerini belirten Mustazaflar Cemiyeti Adana Şube Başkanı Yardımcısı Hüseyin Bozkurt, "Ramazan ayının son günlerini idrak ettiğimiz bu günlerde halkımızla iftar sofrasında buluşmak istedik. Şükürler olsun ki çok yoğun bir katılım oldu. Cuma Pazarı çevresinde bulunan caddelerdeki esnafları tek tek dolaşıp iftara davet ettik, görüyoruz ki, istisnalar hariç herkes davetimize icabet etmiş bulunmakta. Bu tür etkinlikler kardeşlik bağımızı kuvvetlendirirken bir Müslüman olarak bizleri geleceğe yönelik ümitlendirmekte" dedi.

 

İftar yemeğine katılan Molla Ekrem Hoca, iftarlar açıldıktan sonra dua ederek Kürtçe kısa bir sohbette bulundu. Yemeğe katılanların dikkatle dinlediği sohbetten sonra, vatandaşlar akşam namazını eda etmek için iftar alanına en yakın camii olan Bilal-i Habeş camisinin yolunu tuttular.

Mustafa Çiçek - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir