• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Batmanlılar Kadir Gecesini Sabaha Kadar İhya Ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bin aydan daha hayırlı olan \"Kadir Gecesi\"ni ihya etmek isteyen Batmanlılar, camilere akın etti. Müminler saf tutarak sabaha kadar Kuran tilaveti, zikir, namaz ve salâvatlarla ibadet etmenin çoşkusunu yaşadılar. Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği Kadir gecesinde camiler sabaha kadar açık kaldı.

 

Camiler Cemaate Dar Geldi
Müslümanlar yatsı ve teravih namazı için genellikle ikamet ettikleri mahalledeki camilere giderken, Kadir Gecesinin manevi ortamını kalabalık mekânlarda yakalamak isteyenler ise adres olarak Batman`ın en büyük camilerinden olan Ulu Camisini seçti. Başta Şevket Başak olmak üzere mahalle aralarında bulunan camiler de dolup taşarken vatandaşların cami avlularında da ibadet yaptıkları gözlendi.

 

Zikir, Dua ve Salâvatlarla Gecelerini İhya Ettiler
Teravih namazı sonrası cami imamları Ramazan ayında bulunan mübarek geceler olmak üzere özellikle Kadir Gecesinin önem ve mahiyetini anlattı. Okunan mevlitlerin ardından gelenekselleştirilen lokum bisküvi ve soğuk içecekler dağıtıldı. Sabaha kadar açık olan camilerde kılınan Selat-u Tesabih (Tesbihat Namazı) namazının ardından vatandaşlar ferdi olarak Kuran okuyarak, zikir ve salâvatlarla Kadir gecelerini ihya ettiler.

 

Ramazan da, Kadir Gecesi de Mübarekliğini Kur-an`dan Alıyor
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Şevket Başak Camisinde verdiği vaazdan sonra yatsı ve teravih namazını kıldırdı. Kadir gecesinin anlam ve önemine değinen Müftü Çağlar, \"Ramazan ayı mübarektir. Çünkü bugün de kadir gecesi vardır. Kadir gecesi mübarektir. Çünkü içinde Kur-an nazil olmuştur. Dolayısıyla Ramazanda kadir gecesi de mübarekliğini Kur-an`dan alıyor. O zaman hepimizin önem vereceği husus Kur-an`dır\" dedi.

 

İbadetlerimizin Kabulü İçin Allaha Yalvarıp Yakaracağız
Rize İhtisas Kursiyeri Mehmet Hafifdemir Ulu Camisinde vaaz vererek, Kadir gecesi cenabı Allah`ın geceler arasında Hz. Peygamberin ve onun şahsında ümmetine bir armağanı olduğunu söyleyerek, \"Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bizlerin önümüze açılan bir fırsat kapısıdır ve onu iyi değerlendirmek gerekir. Bu manevi atmosferden gereği gibi istifade etmek gerekir. Bu da Kur-an`ı okumak, anlamak ve hayatımıza taşımakla olur. 83 yılda kazanacağımız hasenatı, bu gecede kazanabiliriz yeter ki gereği gibi Allah`tan korkup ve onun istediği bir kul olalım. İşte o yüzden ibadetlerimizin kabulü için Allah`a yalvarıp yakaracağız\" diye kaydetti.(M.Fatih Akgül/ M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir