• DOLAR 32.553
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2436.837
  • ...
Bayram Pazarı Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan Bayramı için tezgâhlarını açan pazarcılar, oruç ve sıcaklık nedeniyle piyasada durgunluğun olduğunu ifade ediyor.
Fiyatların geçen yıla göre arttığını ifade eden pazarcılar bayram yaklaştıkça piyasaların canlanacağını umduklarını ifade ediyor.

 

Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesinden dolayı satışlarının olumsuz yönde etkilendiğini ifade eden Harun Öztürk, adlı pazarcı, \"İnsanlar sıcaklardan dolayı saat 17.00`a kadar evinden çıkmak istemiyor. Geçen seneye bakarsak fiyatlar bu sene biraz daha artmış diyebilirim.\" dedi.

 

Ahmet Karadaş, bayrama 1 hafta kala şeker satışlarına başladıklarını bu sene geçen bayrama nazaran hemen hemen fiyatların aynı olduğunu hatta Ramazan Bayramı olduğu için biraz daha ucuz olduğunu dile getirerek, \"Fiyatların 2,5 TL den 25 TL ye kadar her bütçeye göre fiyatlar mevcuttur. Oruç işleri biraz durgunlaştırıyor ve insanlar genelde iftarlarını açtıktan sonra gelip alışveriş yapıyorlar. Tüm İslam Âlemine ve Batmanlıların Ramazan bayramını kutluyoruz.\" dedi.

 

Ayakkabı satıcısı Adem Yıldırım da \"Geçen bayramlara nazaran bu bayramda aynıdır. Alış verişte şuan bir durgunluk var oda daha bayrama 4-5 gün kaldığı içindir. Genelde vatandaş son 2-3 gün bayram alışverişlerini yapıyor. Bizde büyük bir heyecanla alış verişlerin başlamasını bekliyoruz. Bayramın bütün Müslümanlara hayırlara vesile olmasını istiyoruz.\" dedi.(M.Fatih Akgül/ Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir