• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Sultangazi`de Camiler Doldu Taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İslam ümmeti bir mübarek geceyi daha geride bıraktı. Mübarek gece hürmetine ibadethaneleri tıklım tıklım dolduran Müslümanlar gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmeye çalıştılar. Tüm İslam aleminin idrak ettiği bu mübarek gece İstanbul Sultangazi`de de idrak edildi. İlçede bulunan cami ve mescitleri tıklım tıklım dolduran halk, hep birlikte yüce yaradana el açıp af ve mağfiret diledi.

Müslümanlar Üç Katlı Camiye Sığmadı
Sultangazi`de yoğunluğun en önemli adresi Sultançiftliği Merkez Camii idi. Müftülüğün önceden ilan ettiği programa icabet eden binlerce Müslüman, 3 katlı camiyi doldurup taşırdı. Camiye sığamayan binlerce kadın-erkek yatsı ve teravih namazını caminin avlusu ve camiye bitişik kaldırım ve arsada kıldı.

Bu Gece Bizim Düğünümüz
Saat 21.20`de başlayan gecede Sultangazi İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu konuştu. Gecenin önemi üzerinde bir konuşma yapan Koyuncu, Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu vurgulayarak, Müslümanların bu geceyi ibadetle geçirmesini tavsiye etti. Müftü koyuncu, \"Kim bu geceyi ibadetle ihya ederse, geçmiş bütün günahları mağfiret olur. Bu gece bizim kurtuluşumuz, bu gece bizim düğünümüz. Hiçbir gece kadir gecesi gibi değildir. Bu gece bin aydan daha hayırlı bir gecedir\" dedi.

İslam Dünyasının Kurtuluşu İçin Dua Edelim
İlçe müftülüğünün hazırladığı kadir gecesi programı daha sonra hatim duasıyla devam etti. Ramazan ayı boyunca hatim indiren Müslümanlar edilen dualarla hatimlerini teslim ettiler. Hatim duasını da okuyan ilçe müftüsü Ertuğrul koyuncu, Müslümanların yaptığı bütün ibadetlerin kabul olunmasını diledi. Duasında İslam ülkelerinde yaşanan acı ve gözyaşına da değinen koyuncu, İslam ümmetinin kurtuluşu için Müslümanlardan bu gecede bol bol dua etmelerini istedi.

Duaların ardından cemaat Yatsı ve Teravih namazına durdu. Kılınan namazların ardından dağılan cemaate kapıda hayırseverler tarafından lokum ve hurma ve Sultangazi Belediyesi tarafından limonata ikram edildi. (Mehmed Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir