• DOLAR 32.211
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2448.387
  • ...
SON DAKİKA
Camiler Doldu Taştı, Çeşmelerden Bal Şerbeti Aktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- On bir ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dün gece Ümmeti Muhammed tarafından ihya edildi. Dünya Müslümanlarının günahlarından arınmaları için bir fırsat olan Kadir Gecesi Adana`da da camiler hınca hınç doldurularak ihya edildi. Şehirdeki bütün camilerde programlar yapıldı, mevlid-i şerifler okundu, namazlar kılındı ve eller semaya açılarak yüce yaratıcıdan af ve mağfiret dilendi.

Kuşkusuz en güzel ve en katılımlı Kadir Gecesi programı yine Ortadoğu`nun en büyük camisi olarak kabul edilen Adana Sabancı Merkez Camii`nde yapıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen program açılan iftar ve ardından kılınan akşam namazıyla beraber başladı. İftardan sonra vatandaşlar yavaş yavaş camiyi doldurmaya başlarken, bayanların da yoğun katılımı gözlerden kaçmadı. Okunan Mevlid-i Şerif`in ardından, teravih namazı kılındı ve eller hep beraber semaya açıldı ve Allah`tan bu gecenin hatırına af ve mağfiret dilenirken, Dünya`da zulüm gören Müslümanlarda unutulmadı, onların da sıkıntılarının bitmesi için Allah`tan yardım istendi.

Yapılan duadan sonra, programa katılan vatandaşlara çikolata bisküvi ve artık her yıl geleneksel hale gelen ve çeşmelerden akıtılan bal şerbeti dağıtıldı. Çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Camilerin sabaha kadar açık tutulduğu Adana`da Müslümanların çoğu geceyi camide ibadetle geçirebilmek için evlerine gitmedi. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir