• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Kadir Gecesini Tebrik Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi yayımladığı mesajla tüm Müslümanların Kadir Gecesini tebrik etti.


Mustazaflar Cemiyeti ``Biz onu (Kur`an`ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar.\" Ayeti kerimesiyle başladığı mesajda
\"Bu mübarek gecede inen ve Kuran`ı Mübin`in ifadesiyle bin aydan daha faziletli olan böylesi bir ömre bedel kıymetli bir geceden faydalanmak kadar akıllıca bir şey yoktur. Her Müslüman bir sene sonraki Kadir Gecesi`ne kavuşmama korkusuyla ve bu yılın kadir gecesine ulaşma ayrıcalığı ve heyecanı içerisinde bu geceden azami şekilde faydalanma yoluna gitmeli, bu geceyi vesile kılarak Allahu Teala`ya daha fazla yaklaşmalı, küçük -büyük işlemiş olduğu günahlarından tevbe ve istiğfar ederek geceyi ibadet ve zikirle geçirmelidir.\"ifadeleri kullanıldı.

 

Bu Gece İbadetle Geçirilmelidir

\"Bu gecede gerek kendimiz için ve gerekse de aile, akraba ve özellikle de Müslümanların içinde bulundukları zillet ve esaretten azade olmaları için duaya ihtiyacı olan tüm İslam Ümmeti için ellerimizi açmamız gerekmektedir.\" İfadelerine yer verilen mesajda
\"Bu geceyi ihya etmenin önemine binaen üye ve gönüllülerimize tavsiyemiz şudur: Allah`ın izniyle her kardeşimiz bu gecenin öneminin idraki içinde ve özellikle de itikaf için belirlenen camilerde itikafa durarak geceyi ihya etmelidirler. Özellikle camileri doldurmak suretiyle, Allahu Teala`nın misafiri olup onun evinde rahmet ve mağfiretini bol bol dileyelim.
Bu vesileyle tüm Müslümanların Kadir gecesini tebrik eder hayırlara vesile olmasını Yüce Allah`tan dileriz.\"denildi. (Veysi Çetik -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir