• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Selçuk Üniversitesi`ne10 Bin Metrekarelik Müze
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Selçuk Üniversitesi, Alaeddin Keykubat yerleşkesinde inşa edilmesi planlanan müze binasının inşaat çalışmalarına başlandı. Sergi ve teşhir salonları, konferans salonu, derslikler, öğretim görevlisi odaları, idari birimler, kütüphane, laboratuar ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak müze binası, 10 bin metrekarelik bir alana kuruluyor.

Tamamlandığında kapalı alanı itibariyle Konya`nın en büyük müzesi olacak. Kampus sahasında Gökkuşağı Alışveriş ve Eğlence Merkezi`nin arkasında inşa edilen müze binasının 3 kattan oluşması planlanıyor. 2 bin 350 metrekare kullanım alanına sahip bodrum katta 26 metrekarelik 4 atölye, 10 metrekarelik 4 adet uzman odası ve 580 metrekarelik 1 adet kantin bulunacak. 3 bin 400 karelik zemin katta ise sergi ve teşhir amacıyla kullanılacak 2 adet 955 metrekarelik salon ile idari bölümler yer alacak. Bin 600 metrekare alana sahip 1. katta ise 216 kişilik konferans salonu, 4 adet derslik ve öğretim üyesi odaları bulunacak. 725 metrekarelik 3. katta ise 4 adet derslik, 4 adet öğretim üyesi odası, 1 adet 40 metrekarelik kütüphane ve 1 adet 40 metrekarelik fotoğraf atölyesi yer alacak.


Konya`nın En Büyük Müzesi
Modern ve geleneksel mimari unsurlarının bir arada kullanıldığı müzenin dış cephesi tamamen taş kaplama olarak inşa edilecek. 2014 yılında açılması planlanan müze, yaklaşık 7 milyon TL`ye mal olacak. Tamamlandığında kapalı alanı itibariyle Konya`nın en büyük müzesi olacak.


Müze ve Uygulama Merkezi Bir Arada
Müze binasının hem Selçuk Üniversitesi hem de Konya için önemli bir kazanç olacağının ifade eden Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, \"Üniversitemiz bünyesindeki çeşitli birimlerimizde sergilenmeye değer çok sayıda tarihi eserimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra fiziki mekân yetersizliği nedeniyle henüz sergileyemediğimiz eserlerimiz de mevcut. Tüm bunları Konya`ya ve Üniversitemize yakışır bir mimari ile hazırladığımız müze binamızda sergileme imkânı bulacağız. Müzemizi ziyaret için gelecek konuklarımızdan ücret almayacağız. Sanat merkezi konseptinde hazırlanacak müze binasında öğrencilerimize uygulamalı eğitim verme imkânımız da olacak\" dedi. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir