• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
`İslam Davası Bu Gece Daha Bir Anlaşılmalı ve Yaşanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Peygamber efendimizin Ramazan ayının son 10 günü içerisinde arayın dediği Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede Müslümanlar ibadetlerini biraz daha artırarak şafak sökene kadar işledikleri günahlardan af ve mağfiret dileyecekler. Bizler de İlke Haber Ajansı olarak Adana`nın tanınmış âlimlerinden Molla Ekrem Derdiyok hoca`yla kadir gecesini konuştuk.

Bu Gece Kur`an`ın Doğum Günüdür
Ramazan ayını 11 ayın sultanı kılan gecenin Kadir Gecesi Olduğunu Söyleyen Molla Ekrem Hoca, " Kadir Gecesini 1000 aydan daha hayırlı kılan unsurun ise Kur`an`ın bu gecede indirilmiş olmasıdır. Bu ümmeti insanlık için hayırlı kılan bu gecedeki davayı anlamak ve yaşamak biz Müslümanların en büyük görevidir. Kadir Gecesi Allah`u tealanın Hz. Muhammed Mustafa` yı (sav) peygamber olarak seçtiği şerefli bir gecedir. Aynı zamanda Kur`an`ın doğum yıl dönümüdür. İbrahim`den (a.s) İsa Peygambere kadar İsrailoğulları`na tevdi edilen bu davanın Kadir Gecesi`nde İshak`ı koldan İsmail`i kola oradan da H.z Muhammed`e geçiş gecesidir. Bu nedenle Cebrail ve bütün melekler arza inerek peygamber efendimize tevdi edilen bu görevi merasim şeklinde kutlamışlardır. Peygamber ve dava arkadaşlarına selam etmiş ve günahlarının affı için Allah`a dua etmişlerdir. Tan yeri ağarırken merasimin bitirilmesiyle gökyüzüne oruç etmişlerledir." dedi.

Kadir Gecesi Esenlik ve Selamet Gecesidir
Bu gecenin fesat çıkaran İsrailoğulları`ndan İslam davasının alındığına dikkat çeken Molla Ekrem, " bu mübarek İslam davası İslam dininin öncüsü Hz. Muhammed`e verilmiştir ki bu nedenle bu gece esenlik ve selamet adını almıştır. Yeryüzünün yeniden barışa ve selamete kavuşması için kadir gecesinde inen ayetlerin hüküm ve ahkamının nurlu ve rahmet dolu olan programının hayatımıza yansıması temennisiyle, Kadir Gecesi`nin İslam alemine hayır, bereket ve barış getirmesini yüce Allah`tan diliyorum." dedi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir