• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Abbas Yönetiminden Yine Tutuklama Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abbas yönetimi Batı Yaka`da yine siyasi tutuklama kampanyası başlattı. Siyonist işgal devletiyle güvenlik işbirliği içindeki bu yönetim yürüttüğü siyasi tutuklama kampanyasında Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) ileri gelenlerini birinci derecede hedefe yerleştirmiş durumda.

Son dönemdeki tutuklamaların ağırlıklı olarak Batı Yaka`nın güneyindeki el-Halil`de ve Nablus`un mülteci kamplarında yürütüldüğü bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin bölgedeki muhabirlerinin verdiği bilgilere göre el-Halil`de Abdullah Ali Rasras, işgal zindanlarından özgürlüğüne kavuşturulmuşlardan olan Celal Ebu Atia`yme, Eşref İhdib ve Cihad el-Hatib polis merkezine çağrıldı. Bunların tamamının daha önce birkaç kez tutuklandığı ve sorgulandığı ifade edildi.

el-Halil`in güneyindeki Yata`da Koruyucu Güvenlik adı verilen şiddet mekanizması 18 yaşından küçük durumdaki Ma`an Teysir ve Muhammed Ahmed Amur ile 21 yaşındaki Malik Teysir Ruba`ı çağırdı. Bunlar da daha önce sorgulanmıştı.

Beni Na`im`den İsmail Belut, Yusuf Munasira ve Halid Zeydat`ı çağırdı.

Nablus`ta Asker kampından daha önce tutuklanmış ve sorgulanmış olan Muhammed el-Hafi`yi çağırdı.

Balata kampından Sina Ebu Ayyaş`ı, Teluze kampından Şakir et-Tekruri`yi, Nablus`tan daha önce sorgulanmış olan Ahmed er-Riyahi ile Nidal Duveykat`ı çağırdı.

Koruyucu Güvenlik Birimleri, örnek aldıkları siyonist işgalcilerin yolunu izlemeye devam ederek üniversiteli öğrencilerle yaptıkları anlaşmaları yine ihlal etti ve el-Halil Üniversitesi`ndeki İslâmî Kitle mensubu bazı öğrencileri sorgulama için çağırdılar. Çağrılan öğrenciler arasında yer alan Muhammed Abdurrahman Kubahe, Koruyucu Güvenlik tarafından daha önce 20 kez sorgulamaya çağrıldığını ifade etti. Kubahe, bu seferki çağrıda yapılan anlaşmanın açıktan ihlal edilmesi sebebiyle polis merkezine gitmeyeceğini söyledi.

Koruyucu Güvenlik aynı üniversitenin öğrencilerinden Mus`ab et-Turk, Mecdi Benat ve Macid Ce`afire adlı kişileri de çağırdı.

Abdulhadi Musalime adlı öğrenciyi de bir süre önce tutuklamıştı. Bu öğrenci çağrıyı kabul etmeyerek gitmemesi üzerine evine baskın düzenlenerek götürülmüştü.

Yine Muhammed Halayile ve Rami er-Recub isimli öğrenciler de üniversite öğrencilerinin örgütsel çalışmalardan dolayı sorgulanmayacağına ve tutuklanmayacağına dair anlaşmanın imzalanmasından sonra Abbas`ın polislerinin anlaşmayı ihlal etmesi sebebiyle tutuklanmıştı.

Ala Ze`akik ve Muhammed Sabarine adlı öğrenciler de Koruyucu Güvenlik tarafından sorgulanıp serbest bırakılmalarından kısa bir süre sonra tekrar tutuklanmıştı.

Özerk Yönetim güvenlik güçlerinin siyasal amaçlı tutuklama kampanyalarına karşı düzenlenen protesto gösterilerinde "Siyasi tutuklamanın anlamı: Özerk Yönetim = İşgal" yazılı pankart taşınması dikkat çekmişti.
 

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir