• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Mescidi Aksa`da Kadir Gecesi Hazırlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Siyonist işgal güçleri Filistinli Müslümanların Kadir gecesini Mescidi Aksa`da ihya etmelerini engellemek için sert güvenlik tedbirlerine başvuracakları belirtildi.



İşgal güçleri polis teşkilatı adına yapılan açıklamada, Mescidi Aksa çevresinde polis kontrolünün artırılacağını ifade edildi. Batı Yaka tarafından gelen Filistinli erkeklerinden kırk yaşını doldurmuş olanların dışındakilerin Kadir gecesini ihya etmek için Mescidi Aksa alanına girmesine izin verilmeyeceğinin altı çizilerek kadınların yaş şartı aranmadan ve 12 yaşından küçük çocukların ise özel izin talep edilmeksizin girmelerine izin verileceğini ifade etti.



Mescidi Aksa`ya doğru akışın sıkı kontrol altına alınması amacıyla Kudüs`ün doğu bölgesinde geçiş noktaları oluşturulacağı ve buralara binlerce polis yerleştirileceği, bu polislerin ara sokakları da sıkı denetim altına alacakları bildirildi.



Öte yandan Kudüs Vakıfları Müdürü Azzam el-Hatib yaptığı açıklamada, Kadir gecesi münasebetiyle Filistin`in her tarafından Müslümanların bu geceyi ihya etmek amacıyla Mescidi Aksa`ya akın etmesini beklediklerini ifade etti.



el-Hatib işgal devletinin tüm engellemelerine rağmen yine de Mescidi Aksa`da 300 bin civarında Müslüman`ın toplanmasını beklediklerini ifade ederek bu amaçla çok sayıda görevlinin ve gönüllünün gecenin ihyasıyla ilgili programın düzenli bir şekilde organize edilmesi amacıyla hazırlık yaptığını dile getirdi. el-Hatib olağanüstü durumlar ve sağlık sorunları için de uzman kişilerin ve komisyonların alarm halinde tutulacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir