• DOLAR 35.519
  • EURO 36.624
  • ALTIN 3054.92
  • ...
Afrikalı Müslümanlar İle İftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Rahmet ve Mağfiret mevsimi olan Ramazan`ın bu yılki son günlerini yaşıyoruz. Basel Said-i Nursi Camii`nin Ramazan ayının ilk gününden itibaren verdiği iftar yemekleri arefe gününe kadar devam edecek. Avrupa`da İslami faaliyet gösteren birçok Cami ve STK`nın güzel çalışmalarını daha çok arttırdığı ve özen gösterdiği Ramazan`da dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslümanların katılımı ile iftar programları yapılıyor. Basel Said-i Nursi Camii`nin Ramazan ayı boyunca farklı ırk, dil ve coğrafyalardan insanların katılımıyla gerçekleştirdiği iftar yemekleri Basel ve çevresinde yaşayan Müslümanlar tarafından takdir ediliyor.
 

Eritre Tarihi, Müslümanlar İçin İbret Doludur
Bu iftar yemeklerine katılanlardan 28 yaşındaki Eritreli Selahattin Muhammed ve 48 yaşındaki İbrahim Abdullah ile konuştuk. Selahattin Muhammed 4 yıldır yaşadığı İsviçre`de Müslümanların böylesi iftar programlarını düzenliyor olmalarını anlamlı gördüğünü ve takdir ettiğini belirtiyor. Selahattin Muhammed, Avrupa`da İslam`ın yükselişte olduğunu derin ve karanlık güçlerin ise bunu hazmedemediğini ifade etti.
 

İbrahim Abdullah ise, "Eritre`de İslami bilinçlenmenin olduğu dönemlerde Müslümanlar sayısız zulüm ve hakarete uğradılar. Eritre`nin özellikle yakın tarihi İslami duyarlılık taşıyanların ibret almaları gereken önemli gelişmelerle doludur." dedi.
 

Eritre, bağımsızlığını yakın bir zamanda elde etmiş İslam coğrafyasına ait bir ülkedir. Eritre`nin özellikle yakın tarihi İslami duyarlılık taşıyanların ibret almaları gereken önemli gelişmelerle doludur. Eritre aynı zamanda tarihte adaletiyle ün salmış olan ve Mekke`deki müşriklerin zulmünden kaçan ilk muhacirlerin sığındığı ülkenin kralı Necaşi`nin yönetiminde kalmış topraklardandır.


Eritre:
Kuzeydoğu Afrika da Kızıldeniz kıyısında yer alan Eritre, uzun yıllar süren bir mücadeleden sonra 1993 yılında Etiyopya`dan ayrılarak bağımsızlığına kavuştu. Ancak Eritrelilerin bağımsızlığına kavuşması sorunlarını bitirmedi. 5 milyon nüfusu olan Eritre, bugün açlık ve yoksullukla boğuşuyor. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaya çalışan Eritre halkının üçte biri yarı göçebe bir hayat sürüyor. Halkının yarısından fazlası Müslüman olan Eritre`nin yönetimi Hıristiyanların elinde. Hıristiyan yönetimin baskıları sebebiyle Sudan`da mülteci durumunda yüz binlerce Eritreli Müslüman var.
 

Eritre`deki Bağımsızlık Mücadelesi İslami Anlayış Sahibi Kişilerin Öncülüğünde Başlatılmış
Bugün Eritre`deki İslami mücadelenin başını 2 Aralık 1988`de kurulan Eritre İslami Cihad Hareketi çekmektedir. Bu hareket daha önce Eritre Kurtuluş Cephesi`nden ayrılarak değişik gruplar oluşturan İslami anlayış sahiplerini bir araya getirmiştir. İslami Cihad Hareketi kuruluşundan sonra hem Eritre Halk Kurtuluş Cephesiyle hem de Etiyopya askerleriyle mücadele etmek zorunda kaldı. Ancak Eritre Halk Kurtuluş Cephesi`nin sömürgeci güçlerce desteklenmesi ve Etiyopya`daki komünist rejimin yıkılmasından sonra yönetimi ele alanların bu örgütle işbirliği yapmaları İslami Cihad Hareketi`nin saf dışı edilmesine imkan sağlamıştır. (Hamza Korkut - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir