• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Kudüs Müessesesi`nden Mekke Zirvesine Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Lübnan`ın başkenti Beyrut`ta olan Uluslararası Kudüs Müessesesi, 14-15 Ağustos tarihlerinde Mekke`de gerçekleştirilecek İslâm İşbirliği Teşkilatı (İİT) olağanüstü zirvesinde ciddi bir tehditle karşı karşıya olan Mescidi Aksa`nın da ele alınmasını ve pratiğe dönük bir tavır sergilenmesini istedi.

Açıklamada siyonist işgal devletinin Mescidi Aksa`yı tehdit eden kararları ve uygulamaları karşısında net bir tavır takınılmasına ve pratiğe dönük adımlar atılmasına ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Uluslararası Kudüs Müessesesi, siyonist işgal devletinin özellikle son dönemdeki girişimlerinin kutsal Mescidi Aksa`yı ciddi şekilde tehdit ettiğine ve bilhassa bu kutsal mabedi hem mekân hem de zaman açısından Müslümanlarla yahudiler arasında paylaştırma çabalarının bayağı arttığına dikkat çekti.

Açıklamada işgal güçlerinin bu kutsal camiyi hedef alan girişimlerinde iyice cüretkâr hale gelmesi sebebiyle işgal devleti parlamentosu Knesset`in üyesi Arieh Eldad`ın Mescidi Aksa`nın yahudilerle Müslümanlar arasında paylaştırılmasını isteyen kanun teklifinde bulunabildiği hatırlatıldı.

Açıklamada Mescidi Aksa`yı paylaştırma planının el-Halil`deki Hz. İbrahim Camisi`ni paylaştırma konusunda izlenen taktiğe ve oyunlara benzediğine dikkat çekilerek çok ciddi ve tehlikeli adımlar atıldığı ifade edildi.

İşgal yönetimi bir süre önce aldığı kararda Mescidi Aksa`nın alanlarının umumi parklara dönüştürüleceğini ve herkesin girişine açık olacağını bildirmişti. Ardından aşırı ırkçı parlamento üyelerinden biri Mescidi Aksa`nın bazı vakitlerde yahudilere bazı vakitlerde Müslümanlara tahsis edilecek şekilde paylaştırılmasını istemiş, bunun üzerinden fazla zaman geçmeden de Arieh Eldad adlı Knesset üyesi bu yönde bir yasa tasarısı hazırlayıp Knesset`e vermişti.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir