• DOLAR 32.309
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2447.497
  • ...
Çukurova Havalimanı Mayıs 2014`te Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Türkiye`nin en büyük ikinci havaalanı olacak olan Çukurova Bölgesel ve Uluslararası Hava Limanının Genel Koordinatörü Necmi Bilgen, 2014 yılı Mayıs ayında tesisin hizmete gireceğini söyledi.

Açılacak Havalimanı ile bölge ekonomisinin çok güçleneceğini belirten Çukurova Bölgesel ve Uluslararası Hava Limanının Genel Koordinatörü Necmi Bilgen şunları söyledi,\"Havaalanı 420.000 Euro`ya mal olacak. Çukurova Havaalanı böylelikle bölge ekonomisini canlandıracaktır. Yüzün üzerinde mühendisle arazi proje çalışmaları çok yoğun bir şekilde Ankara ve İstanbul`da devam ediyor. Alan projeleri çıkmıştı, şimdi tatbikat projeleri yapılıyor, Eylül sonu itibariyle bitecek. Ancak biz projeyi beklemeden başladık. Harita çalışmaları tamamıyla bitti, zeminde etütler bitti, şantiye tesislerini kurması ve imar kazılarını yaptık. Şantiye tesislerini kurma çalışmalarına başladık, 3 tane 120 metreküplük büyük beton santrali kuracağız. Günde 3 bin metreküp beton dökeceğiz\" dedi.

Türkiye`de Bir İlk
Hedeflerinin havaalanını 18 ayda bitirmek olduğunu vurgulayan Bilgen, şunları söyledi, \"Hedefimiz 2014`ün Mayıs ayında Allah`ın izniyle burayı açmak, şuan ki gidişle aksilik görülmüyor. İdarenin izniyle terminal binasındaki kazıya başladık. İlk beton santrali 5 Eylül itibariyle üretime hazır hale gelecek. 455 bin metrekare kapalı alan yapacağız. Bu havaalanı içerisinde Türkiye`de bir ilk oluyor. 610 bin metrekare alanı serbest bölgeye ayırdık, bunun protokolü imzalandı, bugün, yarın resmi gazete de yayınlanacak. Bu da büyük bir aşama, serbest bölge olması demek buraya büyük bir ekonomik ticari aktivitenin gelmesi demektir. Bu havaalanı Türkiye`nin ikinci büyük hava alanı ama yani bir noktada birinci demek lazım… Çünkü İstanbul hava alanı mevcut hava alanlarının ilavelerle genişletilmesi şeklinde 470.000 metre kareyi bulmuş, oysa biz 418.000 metrekare üzerine kuruluyuz\" dedi.

Bu Proje İle İstanbul`u Yakaladık
Yapılacak bu havalimanı ile İstanbul`u yakaladıklarını belirten Bilgen, \"Bir otoparkın üzerine alışveriş ya da çocuklar için eğlence merkezi düşünüyoruz, yani dolayısıyla bunla beraber nerdeyse İstanbul`u yakaladık ama İstanbul hava alanı gayrimuntazam geliştiği için sıkışıklık oluyor ama bizim hava alanımızın santimetresi planlanıyor. Dolayısıyla çok rahat bir hava alanı olacak. Bölgenin kaderine ben sanıyorum büyük etki yapacak. Bağlantı yolları bizim projemizde değil, hava alanını `v` şeklinde bir bağlantı yolu ve orta şeridinden de demiryolu geçiyor hem Adana`ya hem Mersin limanına bağlayan bir demiryolu hattı olacak\" şeklinde konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir