• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
KPSS Sonuçlarının Açıklanmaması Adayları Tedirgin Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - 7-8 Temmuz`da gerçekleştirilen KPSS lisans sonuçlarının aradan 1 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen sınavın sonuçların hala açıklanmaması, kopya iddiaları nedeniyle adayları tedirgin ediyor. Adaylar KPSS neden açıklanmıyor? diye soruyor. Sanal ortamda KPSS ile igili yapılan yorumlar ise adayların iddialara ne kadar \"tepkili\" olduğunu gözler önüne seriyor.

 

Konu ile ilgili şikâyetlerini dile getiren Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Nebil İraz, \"Ben özellikle şifre olayının gerçekleştiğini düşünüyorum. Yoksa bu kadar gecikmezdi en geç 3 hafta içinde açıklıyordu. ÖSYM Sınav sonuçlarını günümüz teknolojisinde 1 ay geçmesine rağmen bir sınav sonucu açıklanmıyorsa o zaman biraz düşünmek gerek diye düşünüyorum. Aklımdan şunlarda geçmiyor değil hani, acaba kendi adamlarını yerleştirmek isteyen birileri mi var onun ayarlamasını mı yapıyorlar? O kadar emek sarf ediyoruz neredeyse gece- gündüz çalışıyoruz, 2 saatlik sınav sonucunda bütün emeklerimiz heba oluyor. Eğer gerçekten kopya olayı doğruysa ben hakkımı helal etmiyorum\" dedi.

 

Diyarbakır`dan KPSS`ye giren R.A de \" Diyarbakır`da çok ciddi olarak kopya iddiaları var. Gerek basından gerekse de çevremizden Diyarbakır merkezde soruların satıldığını duyduk. Sınav sonucunun geciktirilmesi aklımıza bu iddiaların doğru olabileceği ihtimalini getiriyor. Eğer ÖSYM yaptığı araştırmada kopya tespit ederse sınavı iptal etmelidir.\" İfadelerini kullandı.

 

ÖSYM KPSS`deki kopya iddiaları üzerine daha önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:
\"2012-KPSS Lisans, 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde 81 il merkezi ile Lefkoşa\"da 4 oturumda tamamlanmıştır. ÖSYM\"nin kamuoyuna duyurduğu tüm sınav güvenliğini artırıcı tedbirler bu sınavda da uygulanmış ve sınav sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Sınavın sorunsuz gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ÖSYM çalışanlarına, sınav görevlilerimize, emniyet güçlerimize ve sınava katılan adaylara teşekkür ederiz. Bazı medya kuruluşlarında sınav güvenliğine ve ÖSYM\"nin kurumsal imajına zarar vermeye yönelik olarak yer almış olan iddialar tamamıyla asılsız olup, bu tür bilgilere adayların ve kamuoyunun itibar etmemeleri önemle duyurulur.\" (Veysi Çetik / Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir