• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Küçük Sera`nın Babası `Olay Örtbas Edilmek İsteniyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Merkeze bağlı Kızılağaç beldesinin Şenyayla mevkiinde hayvanları otlatan Sera Yavuz (9), bulduğu cismin elinde patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. Küçük Sera`nın taziyesi köyde devam ederken, biz de bölgeye giderek Sera`nın babası Mehmet Yavuz ve görgü şahitleriyle görüştük.
 
Köylülerden edindiğimiz bilgilere göre, kısa süre önce köye yakın bölgede konuşlanan askeri birlikler yaklaşık 15 gün kaldıktan sonra ayrılmış. Bunun yanında bölgenin PKK mensupları tarafından da geçiş yolu olarak kullanıldığını ifade eden köylüler, bundan dolayı çevrede bazen çatışmaların da yaşandığını dile getirdi.
 
Bölgenin hem askeri birlikler hem de PKK mensupları tarafından kullanılmasından dolayı patlayan cismin ne olduğu bilinmiyor.
 
Yaptığımız incelemede olay yerinde patlamanın izleri halen görülüyor. Hayatını kaybeden Sera Yavuz`a ait kan izleri, giysi ve saç parçaları etrafa saçılmış durumda. Kısaca olay yerindeki manzara üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen patlamanın dehşetini ortaya koyuyor.
 
"Patlama Yerinde Kızımın Parçalanmış Cesediyle Karşılaştım"
Olayın ilk tanıklarından olan Sera Yavuz`un babası Mehmet Yavuz tanıklık ettiği olayı şöyle anlattı: "Saat 16.30 civarlarında çocuklar koyunları evimizin alt tarafında bulunan dereye götürüp suluyorlar. Çocuklar koyunları suladıktan sonra hayvanları sürüp bir süre önce burada kalan askeri birliğin mevzilerinin olduğu yere götürüyorlar. Orada el bombası olduğu tahmin ettiğimiz bir patlayıcı madde buluyorlar. Onu alıp şuan bulunduğumuz yerde yani patlamanın olduğu yerde bu maddeyle oynuyorlar. Artık nasıl olduğunu bizim de anlayamadığımız bir şekilde bomba ellerinde patlıyor. Ben de patlamanın sesiyle evden çıkarak olayın olduğu yere doğru koşmaya başladım. Olay yerine vardığımda kızım Sera, vücudu parçalanmış bir halde yerde yatıyordu" dedi. Olay yerine ulaştığında kızının son nefesini vermek üzere olduğunu anlatan baba Yavuz, kızına ait saç tellerinin, et parçalarının kan ve şarapnel parçalarının yerlerde olduğunu söyledi.
 
"Olay Örtbas Ediliyor"
Olayın şokunu halen üzerinden atamadığı gözlenen Mehmet Yavuz olayla ilgili herhangi bir araştırma veya soruşturmanın yapılıp yapılmadığı yönündeki soru üzerine, "Olaydan sonra akşam saatlerinde "Olay Yeri İnceleme Ekibi" olduklarını söyleyen bir ekip geldi. Yanlarında birkaç korucu ve 3-4 tanede sivil şahıs vardı. Olay yerini inceledikten sonra gittiler. Ertesi gün sabah erkenden gelip patlamanın olduğu yerde kızıma ait et parçalarını, bombanın şarapnel parçalarını vs. olayla ilgili bulguları alıp gittiler. İncelemeyle ilgili bize halen herhangi bir bilgi verilmiş değil. Zannedersem halen araştırma safhasında olduğunu veya olayın bir şekilde örtbas edilmeye çalışıldığı düşünüyorum" diye konuştu.
 
"Bunun Peşini Bırakmayacağız"
Başbakan Tayip Erdoğan`a da yüklenen Baba Yavuz "Sayın Başbakan Filistin`deki çocuk için ağlıyor fakat diğer taraftan kendi vatandaşını ve kendi çocuklarını öldürüyor. Biz bunu anlayamıyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır ki, kendi çocukları için ağlamıyor. Biz bu olayın takipçisi olacağız ve kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağız. Ayrıca sorumlular her kim ise onlardan davacıyız" dedi
 
Burada doğup büyüdüğünü, 1993 yılında bulunduğu bu yeri terk etmek zorunda kaldığını 2001 yılında tekrardan buraya döndüğünü anlatan Yavuz, daha önce buralarda buna benzer herhangi bir olayın yaşanmadığını söyledi.
 
Olayın takipçisi olacaklarını yineleyen Mehmet Yavuz, yetkilileri meselenin aydınlanması için üzerlerine düşeni yapmaya davet etti.
 
"Cismin Yakınlarda Konuşlanan Askeri Birliğe Ait Olduğu Söyleniyor"
Kulp`tan taziye için gelen hayatını kaybeden Küçük Sera`nın bir yakını ise olayı şöyle anlattı: "Çocuklar, daha önce askerlerin konuşlandığı bölgede buldukları cismi kurcalayınca patlamış. Cismin el bombası olduğu sanılıyor. Fakat henüz elimizde kesin bilgi yok. Bir süre önce askeri birlikler bu yakınlarda konuşlandığı için cismin bu birliklerden kalan el bombası olduğu söyleniyor."
 
Olayın yaşandığı yerin yakınlarında balcılık yapan köy sakinlerinden Hacı Bekir, patlama yerine ilk gidenlerden. Saat 16.30 sıralarında patlama sesi duyduğunu fakat bunun pompalı tüfek olabileceğini düşündüğünü ifade eden Hacı Bekir, ağlama sesleri üzerine olay yerine gittiğini söyledi. Hacı Bekir, olay hakkında bildiklerini şöyle anlattı: "Cismi bulan biri kız biri erkek iki çocukmuş. Erkek çocuk ölen Sera Yavuz`dan iki yaş küçük yani 6 yaşında. Sağ kalan erkek çocuk olayı, "Yuvarlak bir cisim bulduk. Koyunlarımızı eve doğru getiriyorduk. Cisim ablamın elindeydi onunla oynuyordu. Ben biraz uzaktaydım. Ablam ya taşla vurdu ya da cismin üzerindeki bir parçayı çekince patlama oldu." şeklinde anlattı.
 
Patlamayı gören bir kadın da patlama olunca bir duman kalktığını ve erkek çocuğun korkarak olay yerinden kaçtığını söyledi. Kadın, "Hayvanlar da kaçınca ben mayın patladığını sandım. Çocuğun kaçtığını görünce kimsenin ölmediğini sanarak sevindim" dedi. Patlamayı duyanlar olay yerine gelince kız çocuğunun kollarının koptuğunu, gözünün çıktığını görüyorlar. Çocuğu hemen Muş Devlet Hastanesi`ne kaldırıyorlar fakat kurtarılamıyor."
 
Patlayan cismin askeri birliklerden kaldığı öne sürülürken, bazı köylüler de, bombanın patladığı bölgenin (yerin) PKK mensuplarının geçiş güzergahı olduğun belirterek, bombanın bunlardan düşmüş olabileceğini söyledi.

Hayatını kaybeden Sera Yavuz`un, ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi olduğu ve derslerinde çok başarılı olduğu öğrenildi.
(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir