• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Ramazan`da Doğal Su Kaynaklarına Akın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Dört bir yanı soğuk su kaynaklarıyla çevrili olan Bingöl`de, vatandaşlar, uzun ve sıcak Ramazan günlerinde iftar için doğal su kaynaklarına yöneliyor. Vatandaşlar termos, bidon ve pet şişelere bıraktıkları suları evlerine götürüyor.

 

Merkeze 20 kilometre mesafedeki Kırkağıl köyü Yusbegun mevkisinde akan doğal kaynak suyu, iftara 1 saat kala vatandaşların adeta akını uğruyor. 2 Çeşmeli kaynağın önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, soğuk suyu getirdikleri bidon, termos, pet şişelere doldurarak evlerine götürüyor.

 

Yusbegun`a gelen vatandaşlar, buzdolabında soğutulmuş su yerine doğal soğuk su içmeyi tercih ettikleri için araçlarıyla 20 kilometre yol geldiklerini ifade ediyor. Vatandaşlar, doğal suyun iftar vaktinde şişkinlik yapmadığını, bu nedenle doğal kaynak sularını tercih ettiklerini ifade ettiler.

 

Araçlarına doldurdukları bidonlarla su almaya gelen bazı vatandaşlar, çeşmeye gelme imkanı olmayan bütün komşu ve akrabalara da su götürdüklerini belirtiyorlar.

 

Her akşam iftardan önce soğuk su almak için buraya geldiğini belirten Hacı Taşkesen, \"Bingöl`den, 20 kilometre öteden geliyoruz. Buzdolabı suyu içmektense, buz gibi orijinal soğuk olan bu suyu tercih ediyoruz. Özellikle Ramazan ayında burayı tercih ediyoruz. Şişirmiyor insanı. İçebildiğin kadar içiyorsun\" dedi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir