• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Arakanlı`lar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hazreti İbrahim`in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi`nde kılınan teravih namazının ardından toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri Myanmar`da katledilen edilen Arakanlı Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazdan sonra STK temsilcileri adına basın açıklaması okundu. Hazırlanan basın açıklamasını okuyan (AGD) Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Fevzi Çelik, Arakanlı Müslümanların, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden kundaktaki bebeklere varıncaya kadar diri diri yakılarak tüyler ürpertici bir şekilde katledildiğini hatırlatarak, ırkçı ve fanatik Burma yönetiminin bu vahşeti dünyanın gözü önünde işlediğini belirtti.

Bebekler Annelerinin Gözleri Önünde Yakıldı
Arakanlı bebeklerin annelerinin gözü önünde pişirilerek katledildiğini aktaran Çelik, "Fanatik Budistler tarafından Arakanlı Müslümanların evleri, köyleri, iş yerleri yakılıp yıkılmaktadır. Aynen İsrail`in Filistinli Müslümanları Gazze Şeridi`ne sıkıştırmaları gibi Arakanlı Müslümanlar her yönden abluka altına alınmışlardır. Her türlü insani yaklaşımdan uzak bu fanatikler camileri, mescitleri yerle bir ederken Müslüman kadınlara da tecavüzden geri durmamışlar, bebekleri annelerin gözleri önünde pişirerek katletme vahşetini de sergilemişlerdir." ifadelerini kullandı.

Çelik, tüm İslam ülkelerinin Arakan`daki katliamı uluslararası platforma taşıması gerektiğini belirterek, "Arakanlı Müslümanların can emniyeti, ekonomik hakları, inanç hürriyetleri, eğitim ve kültürel hakları garanti altına alınmalıdır. Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelere taşınmış Budist yerleşimcilerin o toprakları sahiplerine iade etmeleri sağlanmalıdır." diyerek yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı.

Çelik şöyle devam etti: "Başta Türk Dış İşleri olmak üzere tüm İslam ülkeleri Arakan`daki katliamı uluslar arası platformlara taşımalıdır.

Çıkarları için Libya`ya müdahale eden, Suriye`ye dair rant hesapları yapan batının ikiyüzlülüğü gözler önüne serilmelidir.
Bütün İslam ülkeleri ilişkilerini Burma ile tek taraflı askıya almalıdır. Mevcut fanatik yönetime destek veren ülkelerle de ekonomik ilişkileri gözden geçirmelidir.

Burma yönetimine askeri, ekonomik ve siyasi destek mutlaka kesilmelidir.

Uluslar arası yardım kuruluşlarının Arakan`a girişi garanti altına alınmalıdır.

Mülteci olarak yaşayan Arakanlıların bu topraklara dönüşü kolaylaştıracak şartlar hazırlanmalıdır." dedi

Daha sonra yüzlerce vatandaşında katıldığı cenaze namazını Urfa`nın kanaat önderlerinden molla Salih kıldırdı. (Mehmet Demir- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir