• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İsmail Heniyye Mısır Temaslarını Bitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, oldukça verimli ve başarılı bir Mısır ziyaretinin ardından akşam geç saatlerde Gazze`ye geri döndü. Kahire`de başta Mısır Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi olmak üzere birçok ileri gelen şahsiyetle görüşen İsmail Heniyye ve beraberindeki heyet Rafah sınır kapısından Gazze`ye giriş yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Heniyye üç günlük Kahire ziyareti esnasında cumhurbaşkanı ile Müslüman Kardeşler`in genel mürşidi Dr. Muhammed Bedi`i`nin yanı sıra bazı ileri gelen devlet yetkilileriyle ve Müslüman Kardeşler cemaatinin ileri gelenleriyle bir araya geldi.

Heniyye`nin ziyareti en başta, Hüsni Mübarek döneminde ısrarla sürdürülen ve altı yıldan beri devam eden Gazze ambargosunun etkisiz hale getirilmesi konusunda büyük bir mesafe kat edilmesini ve önemli kararlar alınmasını sağladı.

Heniyye, ziyaretiyle ilgili açıklamasında Gazze`nin yakıt ve elektrik sorununun çözümü konusunda da önemli ilerlemeler olduğunu söyledi. Ayrıca geçiş kapılarının kullanımı, sağlık işbirliği ve Gazze`nin yeniden imarı konularında da çeşitli projeler üzerinde duruldu.

Yeni düzenlemeye göre Rafah sınır kapısı artık günde 12 saat sürekli açık olacak ve düzenli bir gümrük kapısı şeklinde kullanılacak. Buna göre sabah 09.00`dan akşam 09.00 (21.00)`a kadar açık tutulacak ve günde 1500 misafirin girmesine müsait olacak. Gazzeliler de giriş çıkışlarını yeni uygulamaya göre düzenleyecekler.

Heniyye, Kahire ziyaretini tarihi bir dönemde gerçekleştirilmiş tarihi bir ziyaret olarak niteledi ve artık Mısır yönetiminin de halkının da Filistin halkını ve davalarını her yönden sahipleneceğini, Mısır`ın yeni siyasetinde Filistin halkına saygı duyan Mısır halkının iradesinin belirleyici olacağını vurguladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir