• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Pazarcı Esnafı Zor Durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Ramazan ayının gelmesini dört gözle bekleyen Adana Kocavezir Sebze ve Meyve pazarı esnafı, umduğunu bulamamış gibi görünüyor. Satışların çok düşük olduğunu söyleyen esnaf, \"Sıkılmamak için akşama kadar gazete okuyarak zaman geçiriyoruz. Günlük yevmiyemiz bile zor çıkıyor, çaresizlik içinde ne yapacağımız bilmiyoruz\" dediler.

 

Bu yıl fiyatlarda artış olmadığını aksine düşüş olduğunu dile getiren pazarcı esnafı, \"Ürünler geçen yıl çok daha pahalıydı ama satışlarımız fena değildi rızkımız fazlasıyla çıkıyordu. Bu yıl hem bolluk var hem fiyatlar ucuz ama alışveriş yapan yok. Ben bu durumu, piyasadaki gizli krize bağlamakla beraber Ramazan ayının yazın ortasına gelmesine ve havalar çok sıcak olduğu için vatandaşların daha çok hafif gıdalar tercih etmesine bağlıyorum\" dedi.

 

Yüksek sıcaklıktan dolayı Adana`da kimsenin kalmadığını dile getiren pazar esnafı, \"Bugün cumartesi sizler de gezip göreceksiniz ki, hafta sonu olması nedeniyle Adana yavaş yavaş boşalıyor. Yarın koskoca Adana hayalet kente dönecek. Bu nedenle satışlarımız çok düşük Allah yardımcımız olsun\" diye konuştu. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir