• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
YYÜ`nün Hasarlı Binaları Güçlendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- YYÜ Rektörü Prof. Dr Peyami Battal üniversitede, akademik ve idari personel ile öğrencilere verdiği yemekte, üniversitenin şu anki yapım çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

 

Battal, hasar gören binaların güçlendirmelerinin devam ettiğini, bunların bir kısmının güçlendirme çalışmalarının bitmek üzere olduğunu bir kısmına ise yeni başlandığını ifade etti. Battal, \"İnşallah onları da gece gündüz demeden tüm binalarımızın güçlendirmelerini Ekim ayı itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz. Bunu yapı işlerindeki daire başkanı arkadaşımız da dahil bütün arkadaşlara söyledik. Dedik ki, bu güçlendirmeler bir önceki grup gibi olmayacak. Gece de dâhil çalışmak suretiyle bütün binalarımızın güçlendirmesini inşallah Ekim ayı itibariyle bitirmiş olacağız ve üniversitemiz Ekim ayı itibariyle güvenli bir üniversite haline gelmiş olacak\" diyerek yeni yapılan lojmanların da Kasım veya Aralık ayında biteceğini kaydetti.

 

Depremden 3-5 kat Büyüyerek Çıktık
Üniversitenin 2012 Ekim ayına gelindiğinde, 2011 Ekim ayına oranla daha güvenli bir hale geleceğini söyleyen Battal, \"Yurtlarımız güvenli hale getirilmiş oldu. Artı, ilave yurtlar yapıldı öğrencilerimizin barınması için. Ayrıca yeni lojmanlarımız yapılmış oldu. Prefabrik dersliklerimiz yapıldı. Dolayısıyla üniversitemiz bir önceki yıla mukayese edildiği zaman en az 3-5 kat daha büyümüş olarak çıktı. Hep beraber el ele verdik, omuz omuza verdik ve sorunları aştık. Sizden hepinize, akademik ve idari personelime ve öğrencilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü sizin bu sabrınız, metanetiniz olmasaydı bugünleri belki göremeyecektik\" dedi. (Fırat Arslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir