• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Dualar Arakan İçin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Budist çetelerce vahşice katledilen Arakanlı Müslümanlar için 23 ilde eş zamanlı dua ve basın açıklamaları düzenlendi. Anodolu Gençlik Derneği, İkra-Der, VAHÖP, Evrensel Hafızlar Derneği gibi bazı Sivil Toplum Kuruluşları Hz. Ömer Camisinde bir araya gelerek Arakan`da zulüm altındaki Müslümanlar için dua etti, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Hz Ömer Camii imam hatibi M. Emin Akan Hocanın okuduğu duada gözyaşları oluk oluk aktı.

Yasin Suresi`nden sonra kısa bir konuşma Akan Hoca, Peygamber Efendimizin; `Mü`minin mü`mine bağlılığı, taşları birbirine kenetlenmiş duvar gibidir` hadisini hatırlatarak \"Mümin mümin için kenetlenmiş bir duvar gibidir. Nasıl ki bir duvar kenetlenerek yapılırsa birbirinden dağılmaz; müminler için de öyledir. Rabbim ümmet-i Muhammed`e o şuuru nasip etsin. Aramızdaki birlik beraberliği bozmaya çalışanlara fırsat vermesin\" temennisinde bulundu.

Program daha sonra M. Emin Akan Hoca`nın Arakan`da katledilen Müslümanlar için kıldırdığı gıyabi cenaze namazıyla sona erdi. (Fırat Arslan/ Sinan Bilici/Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir