• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
İrfan Der`den Gençlere İftar Yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Kızıltepe`de bulunan İrfan Der (İlim, İrfan, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), her Ramazan ayında verdiği iftar yemeği geleneğini bu yıl da bozmayarak öğrencileri iftarda bir araya getirdi.


İrfan Der Başkanı Şeyhmus Akman, içinde bulunduğumuz asırda gençlerin çoğu gaflet içinde olduklarını, bu gibi nadide gençleri görmekten mutluluk duyduklarını ve onları iftar bir araya getirdiklerini söyledi.


Akman, \"Bu ayda her kim oruçlu bir mü`mine iftar edecek bir şey verirse, yaptığı bu iş günahlarının bağışlanmasına ve cehennemden azat olmasına sebep olur. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmeden onun kadar sevaba kavuşur. Bu ayda her kim, huyunu güzelleştirirse, ayakların titrediği o haşmetli günde Sırat`tan kolay geçer. Her kim; bu ayda şerrini insanlardan uzak tutarsa, Allah (cc) kıyamette azâbını ondan uzak tutar. Her kim, bu ayda babasız öksüzlere şefkat gösterirse, Allah (cc) kıyâmette ona merhamet gösterir. Her kim, bu ayda kendi akrabâsına olan irtibâtı sağlamlaştırır, onlara ihsânda bulunursa, Allah (cc) kıyâmette onu kendi rahmetine kavuşturur. Her kim, bu ayda Kur`ân-ı Kerim`den bir âyet okursa, diğer aylarda Kur`ân-ı hatmedenlerin sevâbına erişir\" dedi.


İrfan Der Üyesi İdris Kovan ise öğrencilerin birbiriyle kaynaşması için iftar yemeğini verdiklerini ifade ederek, \"Bazı insanlar farklı amaçlarla bir araya geliyorlar. Bizim ise Müslüman kardeşlerimizle bir araya gelmemizin sebebi rıza-i ilahi içindir. Bu tür faaliyetlerin devamını diliyoruz\" dedi.



İftar yemeğine katılan öğrencilerden Eyüp Oktay da iftar yemeği düzenleyen İrfan Der`e teşekkür etti. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir