• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Bayanlardan Mukabele Programlarına Yoğun Teveccüh
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van il Müftülüğünün bayanlara has düzenlediği mukabele programlarına bayanlar yoğun teveccüh gösteriyor. Her gün saat 10.00 ila 11.00 arasında onlarca cami, mukabele programına katılan bayanlarla dolup taşıyor. Van merkezde bulunan Fatımatü`z Zehra ve Ashabı Kehf Kız Kuran Kursları da bunlardan birkaçı. Mahalleli bayanların katılımıyla Kuran kursuna sığmayan bayanlar camilerde mukabele programlarını icra ediyor.
 
106 Camide Bayanlar Mukabele Programlarına Katılıyor
Bayanların mukabele programlarına yoğun teveccühü ile ilgili İlke Haber Ajansı`na konuşan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bayanların mukabele programlarına katılımlarını memnuniyetle müşahede ettiklerini ifade etti. Arvas "Bayanlara yönelik mukabele; her gün saat 10 ile 11 arasında, 106 camimizde ve 152 kuran kursu eğiticilerin marifetiyle mukabele programları icra ediliyor. Bu 106 camimizde veya camiye bağlı müştemilatımızda hanımların ilgi gösterdiklerini, iştirak ettiklerin memnuniyetle müşahede etmekteyiz. Biz bu konuda daha önce aldığımız çalışmalar ve tedbirler neticesinde geçen sene 61 camide bu program icra ediliyordu. Bu yıl ise 106 camide icra ediliyor. Bunu tabi sadece Van merkezi için konuşmuyorum. Bunu hem Van Merkez`e hem de ilçelere yaymaya çalışıyoruz" dedi.
 
Kur`anı Kerim Can Suyudur
Kur`anı Kerim`in öneminden de bahseden Arvas, Kur`anı Kerim`in, bizim için hem ruh hem de hayat olduğunu belirterek; "Toplumlar için Kur`an Kerim aynı zamanda can suyudur. Filizlerin tutabilmesi için can suyunun tutması çok önemlidir. Dolayısıyla gökyüzünün emini Hz Cebrail tarafından yeryüzünün emini olan Hz Muhammed (s.a.v) ramazan ayında indirilen Kur`anı Kerim`e çok büyük ilginin bundan sonra da olacağına inanıyorum. Çünkü hükmü kıyamete kadar bakidir. Gün geçtikçe insanlar Kur`anı Kerimle tanışacaklar. Kur`anla buluşacaklar ve Kur`anla hayat bulacaklar" şeklinde konuştu.
(Fırat Arslan/Sinan Bilici-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir