• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Arakan Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi Arakan Müslümanlarına karşı yapılan saldırıları kınadı.

Genel Başkan Abdurrahman Cens adına yapılan açıklamada, "30 yıldan bu yana Myanmar`ın Arakan eyaletindeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olaylarında Myanmar ordusunun ve hükümetinin azınlık olan Müslümanlara karşı giriştikleri cinayet, tecavüz, göçe zorlama, soykırım ve katliam had safhaya ulaştı. Bıçak, hakikaten Müslümanların kemiğine ulaşmıştır." denildi.

Toplu Katliamlar, Sürgünler Yaşanıyor
Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin uğradığı vahşet ve soykırımdan duyduğumuz derin üzüntüyü tüm İslam âlemiyle paylaştıklarını belirten Cens, "Toplu katliamlar, sürgünler, mülayim gösterilen Budistlerin mültecileri öldürmesi ve son günlerde Suriye`de yüzlerce insanın katledilmesi içimizi burkmuş, yüreğimizi dağlamıştır. Üzüntümüz, mübarek Ramazan ayına kavuşma sevincimizi kursağımızda bırakmıştır." ifadelerini kullandı.


Katliamlara Uluslararası Toplum, İnsan Hakları Savunucuları Sessiz Kalıyor
Arakan Müslümanlarına yönelik gerçekleştirilen katliamlara uluslararası toplumun, insan hakları savunucularının ve Batı dünyasının seyirci kalmasının, iki yüzlülüklerinin ve insan hakları iddialarında sahtekâr olduklarının apaçık delili olduğu vurgulanan açıklamada, "Arakan`da kardeşlerimizin uğradığı vahşet ve katliamlar, 1,5 Milyarlık İslam âleminin şu hakikati iyice anlamasına vesile olmalıdır: Bizim bizden başka kimsemiz yok! Başkasının bize ağlayacağı, bizim için endişeleneceği yok! Bir an önce aramızdaki her türlü ihtilafı bir kenara bırakmalıyız. Müslüman karşı karşıya olmaz; yan yana, ard arda, omuz omuza, kol kola olur." çağrısında bulunuldu.

Bu Katiller Cüretlerini Müslümanların Birlik Olmayışından Almaktadırlar
Aramızdaki hiçbir meselenin; kardeşlerimizin kanından, canından, namusundan daha değerli olmadığına dikkat çeken Cens, "Bizler vahdeti sağlamadıkça daha pek çok kardeşimizin Dünyanın farklı yerlerinde katledildiklerine, pek çok bacımızın namuslarının çiğnendiğine şahit olacağız. 1,5 Milyarlı İslam Ümmeti bu halinden utanmalıdır. Bu katiller cüretlerini; İslam ümmetinin heybetinin kalmayışından, Müslümanların birlik olmayışından almaktadırlar. " dedi.

Destekleyicileri Nefretle Kınıyoruz
İkiyüzlü Batının katliam ve vahşetlere sessiz ve tepkisizliğinin asıl nedeninin İslami uyanışın yayılmasından duydukları korku olduğunu dile getiren Cens, "Bu kardeşlerimiz sadece Müslüman oldukları için soykırıma uğramaktadırlar. Dünyanın neresinde olursa olsun, Müslümanlara karşı girişilen ayrımcılığı ve düşmanlığı lanetliyoruz. İnsanlığımızdan utandıran bu vahşetlere, bu cinayetlere, kanlı terör eylemlerine destek veren, yüz veren Batıyı nefretle kınıyoruz. Dünya emperyalistlerini ve her fitnenin ardında parmağı olan siyonistleri lanetliyoruz ve onları Kahhar olan Allah Azze ve Celle`ye havale ediyoruz. Allah-u Teâlâ`dan, Müslümanların vahdete ermelerini beklemeden bu zalimleri kahru perişan etmesini diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında, "Mustazaflar Cemiyeti olarak Arakan`daki soykırım ve şiddetin sona erdirilmesi, Müslümanların ve mülteci duruma düşmüş erkek, kadın ve çocukların korunması ve güvenliklerinin temin edilmesi için İslam İşbirliği Teşkilatı`nın ve Birleşmiş Milletlerin derhal ve acilen harekete geçmesi ve uygulanabilir kararlar alınması çağrısında bulunuyoruz. Tüm Müslümanları da bu nadide günlerde Müslüman kardeşlerimizin selameti için Allah-u Teâlâ`ya dua etmeye ve zalimlere beddua etmeye çağırıyoruz." denildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir