• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdemli ve Ahlaklı Nesiller İçin Tek Alternatif İHL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 28 Şubat sürecinin dayattığı eğitim sistemini rafa kaldıran 4+4+4 sistemiyle İmam Hatip ortaokullarının önünü yeniden açılması ve okulların kayıt dönemi olması münasebetiyle Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bir açıklamaya yaparak; ahlaklı, dürüst, ilkeli, dinin ve diyanetini bilen anne babaların tek alternatifinin İmam Hatip okulları olduğunu vurguladı. Açıklamada,,halkın yıllardır hasretle beklediği çocuklarını gönderebileceği tek alternatif olarak gördüğü İmam Hatip Orta Okulları tüm eksikliklerine rağmen halk ile buluşmanın sevindirici olduğu belirtildi.

 

İmam Hatip Okulları; Halkın Bağrından Kopmuş Okullardır

 

İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına basın açıklamasını okuyan dernek Başkanı İbrahim Gökdemir, 28 Şubat post modern darbecilerinin bin yıl süreceğini iddia ettiği despot ve totaliter yapının; Müslüman halkın inanç değerleri karşısında tutunamadığını on yılı bile dolduramadan tarihin çöplüğüne gömüldüğünün altını çizerek basın açıklamasını şöyle sürdürdü: \" 28 Şubat sürecinin toplumda meydana getirdiği ahlaki tahribat ve dini eğitimin önüne koyduğu engeller ile yaşanan tüm bu zorlu sürecin ardından halk ekmeğinden kısarak İmam Hatip okullarını kapatmamak için büyük bir fedakârlık örneği sergilemiştir. İmam Hatip Okulları; halkın bağrından kopmuş, inanç değerleri ile uyumlu, halkın manevi dinamiklerine uygun bir eğitim vermeleri nedeniyle sürekli halkımız tarafından baş tacı edilmişlerdir. Bu da bizler için gurur verici bir tablodur.\"

 

Gökdemir, velilerin kendi çocuklarını manevi geleceklerini ve kaygılarını önemsemelidir diyerek, bu okulların veliler için büyük bir fırsat niteliğinde olduğunu ifade etti. Gökdemir, anne babaların, çocuklarını ahlaklı, dürüst, ilkeli, dinin ve diyanetini bilen, dünya ve ahret dengesini gözeten, anne-babaya saygıyı esirgemeyen nesiller olmasını istiyorlarsa, tek alternatifin İmam Hatip okulları olduğunun altını çizdi.

 

İmam Hatip Okullarını Geleceğe Taşımak İçin Fedakârlık Göstermek Gerekir

İmam Hatip Okulları`nın halkın maddi ve manevi fedakârlıkları ile bu güne kadar geldiğini belirten Gökdemir daha sonra basın açıklamasına şöyle devam etti: \"Bunları geleceğe taşımak ve memleketin en ücra köşesine kadar ulaştırmak için aynı fedakârlığı sürdürmek ve bu okulları sahiplenmekle mümkündür. Velilerimiz için 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde Diyarbakır`da açılan İmam Hatip Orta Okullarına İlkokul 4.sınıfını bitiren çocuklarını kaydettirmeleri önem arz etmektedir. Kayıt sitemi E-okul üzerinden yapılamayacağından velilerimizin bizzat dilekçeyle müracaatları mümkün olmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce 5-6 ve 7 sınıf öğrencilerini de İmam Hatip Orta Okullarına geçiş yapmaları imkânını tanımalıdır. Velilerimiz Bu hususta Milli Eğitim nezdinde girişimlerde bulunmalıdır.\"

 

Gökdemir basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı`nın İmam Hatip Orta Okullarının kayıt dönemini 23 Temmuz-17 Ağustos tarihleri olarak belirlediğini hatırlatılarak, bu tarihler arasında velilerin bizzat Diyarbakır merkez ilçelerinde ve diğer taşra ilçelerinde açılan İmam Hatip Orta Okullarına kayıt yaptırmaları uyarsında bulundu.

 

Diyarbakır Merkez İlçelerinde Açılan İmam Hatip Ortaokulları

Gökdemir basın açıklamasında, Diyarbakır merkez ilçelerinde açılan İmam Hatip Ortaokullarını ise şöyle sıraladı:

1-Milli Eğitim Vakfı İmam Hatip Orta Okulu (Bağlar)
2-Kanunu Sultan Süleyman İmam Hatip Orta Okulu (Bağlar) .
3-Namık Kemal İmam Hatip Orta Okulu (Kayapınar)
4-Alparslan İmam Hatip Orta Okulu (Sur)
5-Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Orta Okulu (Yenişehir-Batıkent)
6-Şehit Yüzbaşı Bahtiyar Er İmam Hatip Orta Okulu (Yenişehir)

 

Veliler Bir An Önce Çocuklarını İmam Hatip Ortaokullarına Kayıt Yaptırmalıdır

Gökdemir, son iki gün içerisinde velilerin yoğun teveccühü nedeniyle yüzlerce öğrencinin yukarıdaki okullara kayıt yaptırdığını, yoğun talep olması halinde de Milli Eğitim Bakanlığı yeni İmam Hatip Orta Okullarını açacağını taahhüt ettiğini açıklayarak, velilerin bir an önce çocuklarını bu okullara kayıt yaptırmakta acile davranma hassasiyet göstermelidir dedi.

 

Geçen yıl Türkiye ortalamasında en çok İmam hatip Liselerine tercih yapan İller arasında Diyarbakır`ın bulunmasını kendilerini gururlandırdığını söyleyen Gökdemir, halkın bu dönemde de aynı hassasiyet ve duyarlığı gösterme temennisinde bulundu.

 

Gökdemir son olarak, ahlaki yozlaşmaya dur demek, itaatkâr, erdemli ve ahlaklı nesiller için anne babaların çocuklarını İmam Hatiplere göndermesi çağrısında bulundu.(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir