• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Çamurla Tedavi Bursa`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Romatizma hastaları ünitede ücretsiz olarak çamur tedavisi yaptırabilecek. Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimataloji Uzmanı Dr. Yasemin Barut, ünitede özellikle dejeneratif eklem hastalıkları (kireçlenme) ve boyun ağrısı gibi hastalıkların tedavisinde hastaya verilecek rapor doğrultusunda yarım saat 15 seansla çamur uygulanacağını söyledi.

Hastane konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput Bursa`nın sağlık turizmi açısından son yıllarda atağa geçtiğini söyledi. Sıcak su kaynaklarının potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirten Vali Harput, Tuzla`dan getirilen çamuru Bursa`da üretmeyi planladıklarını dile getirdi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ ise, ünitenin kamu hastanelerinde ilk olduğunu kaydetti. Karadağ, Tuzla Kaplıcaları`ndan doğal minareli suyu ile hazırlanan çamurun birçok hastalıkta kullanılacağını belirtti.

Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Milletvekili İsmet Su, Sağlık Müdürü Özcan Akan, İl Halk Sağlığı Müdürü Resul Özbek ile Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı katıldı.

Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimataloji Uzmanı Dr. Yasemin Barut ise Eskişehir`den getirilen kilin Tuzla Kaplıcaları`nda doğal mineralli su ile hazırlanan toplam mineralizasyonu 3406 mg/Lolan peloid kullanıldığını aktardı. Steril şartlarda hazırlanan üniteye getirilen peloidin her hasta için tek kullanımlık olarak hazırlandığına işaret eden Dr. Barut, \"Şuan da ülkemizde Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimataloji Uzmanı oldukça az. Ama yetişen arkadaşlarımız var. Burada, özellikle kireçlenme vakalarında ücretsiz olarak çamurlu tedavi uygulayacağız. Sıcak çamur tedavisine karşı herhangi bir problemi olmayan hastalarımıza duruma göre 15 seans çamur uygulayacağız. Çamuru önce 45 derece ısıtıyoruz. Peloid tedavisi ile ilgili yapılan gerek yurtiçi gerekse yurtdışı bilimsel çalışmalarda hastalarda ağrının azaldığı, fiziksel fonksiyonlarının düzeldiği, yaşam kalitesinde artma olduğu ortaya çıkmıştır.\" şeklinde konuştu.


Ünitede çamurlu tedavinin ilk uygulandığı hasta ise 54 yaşındaki Mustafa Kara oldu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kara, \"Çok iyi. İnşallah şifa bulacağıma inanıyorum.\" diye konuştu. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir