• DOLAR 32.214
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2458.961
  • ...
Van İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Çeşitli konuların masaya yatırıldığı Van İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem toplantısına Belediye yetkililerinden kimse katılmazken, İlçe kaymakamları, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ile kentin dinamiklerini oluşturan kurumlar katıldı.


Van Valisi Münir Karaloğlu burada yaptığı konuşmada yaşanan depremin büyük bir felaket olduğunu, ancak Van`ın daha iyi bir noktaya geleceğini belirterek, Van`ın kalkınması için 948 projenin devam ettiğini belirtti.


Van`ın zorlu bir yılı geride bıraktığını ve bu yıl toparlanacağını ileri süren Vali Karaloğlu, \"Van, deprem öncesinden daha iyi bir noktaya gelecek. Depremden önce alt yapı sorunları vardı. Bunlar daha da ağırlaştı. İçme suyu sorunu vardı. Ana isale hattında su kaybı vardı. Yazın ciddi sorun yaşanıyordu. Şimdi içme suyu ile ilgili iki çalışma devam ediyor. Depremden bu yana 3 milyar 73 milyon TL harcandı. Bunun 1 milyar 36 milyonu TL`si TOKİ konutları için aktarıldı. 7 yüz 50 milyon TL daha aktarılarak yaklaşık 2 milyar civarında bir para sadece konutlar için aktarılmış olacak \" dedi.


Konut Yapımı Devam Ediyor
Kentin birçok sorununun konuşulduğu toplantıda Vali Karaloğlu, \"Van`da 5 noktada, Erciş`te ise 2 noktada TOKİ konutları hızla yükselmektedir. İnşallah hedefimiz Eylül ayının 15`inde ilk grubun anahtar teslimini yapmak, kış mevsimi öncesinde konutların tamamını sahiplerine teslim etmektir\" dedi.

Van`ın çeşitli yerlerinde devam eden konut ve sosyal donatıları anlatan Vali Münir Karaloğlu, \" Kevenli, Bostaniçi ve Sıhke bölgesinde 2 bin 96 konut, 6 okul, 4 cami ve 3 ticaret merkezi, Kalecik bölgesinde 2 bin 4yüz 58 konut, 3 okul 3 cami ve 6 büfe, Edremit birinci bölgede 5bin 6 yüz 64 konut, 8 okul 9 cami 2 ticaret merkezi ve 7 büfe, Edremit 2. Bölgede -ki bunlar yeni başladı. 2 bin yüz 48 kont, 3 okul 3 cami ve 4 büfenin yapımı devam ediyor. Ayrıca 2 köyümüzde 225 adet köy evimizin yapımı devam ediyor. Toplam olarak; Van merkezde 12 bin 591 adet, Erciş`te 4 bin 8 yüz 80 adet olmak üzere 17 bin 471 konut, 30 okul, 27 cami 17 büfe ile 10 ticaret merkezimizin inşaatı devam ediyor\" dedi.

Eğitim alanında çalışmaların devam ettiğini aktaran Karaloğlu, \"Yaklaşık 66 okulumuz yıktırıldı. Yaklaşık 30 okulumuzda güçlendirme yapmamız gerekiyor. Yıkılan ve ağır hasarlı olan okullarımız için hem kamu bütçesinde hem de hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla şu anda 2 bin 31 dersliğimiz devam ediyor. Bunların bir kısmı bu sene yetişmeyecek. Ancak okullar açıldığında bir sıkıntı yaşamamak için elimizden gelenleri yapmaya çalışıyoruz \" dedi.

Toplantı, kurumların çalışmalarıyla ilgili bilgiler vermesiyle sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir