• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Bursa`da Dere Rekreasyon Çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Gemlik Kent Meydanı Projesi kapsamında çalışmalar aralıksız sürüyor. Kent Meydanı Projesinin bir parçası olan Çarşı Deresi Rekreasyon projesinde de somut adımlar atılmaya başlandı. Dere temizliğinde sona gelinirken, boşaltılan eski Minibüs Garajında da sondaj ve üstü kapalı alanın açılma çalışmaları başladı.
 
Yıllardan beri üzerinin açılması hep gündemde olan ancak bu zamana kadar bir türlü başlanamayan çalışmaların başlatıldığını ifade eden Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, "Görüldüğü gibi derenin içi tamamen dolmuş durumda su akması imkânsız hale gelmiş. Biz bu olumsuzlukları bir bir ortadan kaldırıyoruz. Bu durum su akmasının önüne geçerken, aynı zamanda dere yatağında bulunan haşerelerinde insanları rahatsız etmensinin önüne geçilecektir" dedi.
 
Belediye başkanvekili Refik Yılmaz başlanan dere temizlik ve üstünün açılması çalışmalarının derenin denize kadar devam eden bölümünde süreceğini söyleyerek, bu alanda da yapılacak olan rekreasyon çalışması ile Gemlik merkezi güzel bir görünüme kavuşacak şeklinde konuştu.
 
(Fethullah Özsoy - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir