• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Hilal İçin İstanbul`un en Tepesine Çıktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz`in (sas) `Yeni ayı gördüğünüz zaman oruca başlayın ve tekrar yeni ayı gördüğünüz zaman orucunuza son verip bayram yapın.` hadis-i şerifinden hareketle Türkiye`de de hilalin görülüp görülmediği bizzat çıplak gözle de izlendi. Ancak hilal görülmedi. İncelemeye dün gece de devam edildi.

Ramazan hilalinin görülmesine İslamî literatürde "rü`yet-i hilal" adı veriliyor. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Müftü Yardımcısı İrfan Üstündağ, Kartal Müftüsü Ümit Çimen, Pendik Müftüsü Ziya Ersin ve Kartal Vaizi Ali Arıcan, önceki akşam Aydos tepesinde yaklaşık 45 dakika gökyüzünü inceledi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yaran, İslam âlemi için Ay`ın gözlemlenmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Peygamberimiz bugünkü gibi astronomik aletler yoktu. Ay`ın, Güneş`in hareketleri önceden tespit edilemiyordu. O gün yapılacak iş çıplak gözle görmekti. Bugünkü hesaplamalarla çok hassas bir şekilde bilebiliyoruz. Fakat bizler buradaki gözlemlerimizle bir noktada Peygamber Efendimiz (sas) hadisinin gereğini de yerine getirmiş oluyoruz." dedi.

Çeşitli üniversite ve rasathanelerde takvim ve ay hesaplaması yapıldığını belirten Prof. Dr. Yaran, Diyanet İşleri Başkanlığı`nda da hesaplama ile ilgili birimlerin olduğunu hatırlattı. zaman

Bu haberler de ilginizi çekebilir