• DOLAR 32.255
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2461.576
  • ...
SON DAKİKA
Toplu Taşıma Araçlarına Denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van halk otobüsleri ve minibüslerde denetim yapıldı. Caddelerde durdurulan halk otobüsü ve minibüslerde kıyafet, korna sistemi ve müşterilere yaklaşımları denetlendi. Yapılan denetimlerde yasak olduğu halde havalı korna kullanan 16 aracın kornaları söküldü. Davranış ve kıyafetlerden dolayı ise 7 halk otobüsüne cezai işlem uygulandı. Birçok toplu taşıma aracına 125 ila 375 TL para cezası kesilirken, şoförler de birçok konuda uyarıldı.

Halkın birçok kez haklarında şikayette bulunduğu 4 muavin ve 2 şoför ise bağlı bulundukları kooperatife bildirilerek, haklarında işlerinden uzaklaştırma kararı verildi.

Ulaşım Hizmetleri Müdürü Veysel Can "Denetimlerimiz uyarı mahiyetinde sürekli devam etmekteydi. Uyarılarımızı dikkate almayan araçlara gerekli işlemleri yaptık. Bizleri arayarak uyarıda bulunan duyarlı vatandaşların şikayet ettiği kişileri de izleyerek kurallara uymadığını gördük. Bu kişiler hakkında da gerekli işlemleri yaptık. Mevcut çalışan toplu taşıma araçları yanı sıra korsan çalışma yapan minibüsler üzerinde de çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir