• DOLAR 32.239
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2460.973
  • ...
Batman Çayı`nda Kaybolan Çocuğun Cesedine Ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dün serinlemek için Batman Çayı`na giren 10 yaşındaki kardeşi Serdar İmret`i kurtardıktan sonra Batman Çayı`nın azgın sularında kaybolan İbrahim İmret`in (12) cansız bedenine ulaşıldı.

 

İmret`in cesedi arama kurtarma ekipleri tarafından 09.20 sularında Yeni Çevre Yolu Köprüsü mevkii Sinan köyü yakınında bulundu.

 

Dün saat 16.00 sıralarında Hilal Mahallesi 3702 Sokak No:55`te ikamet eden İmret ailesinin çocukları İbrahim ve Serdar serinlemek amacıyla kentin çıkışında bulunan Batman Köprüsü altında nehre girdi. Nehir suyunun aniden artmasıyla küçük Serdar akıntıya kapıldı. Kardeşinin akıntıya kapıldığını gören İbrahim İmret, suya atlayarak kardeşini kurtardı. Kardeşini kurtarırken takatsiz kalan İbrahim İmret, Batman Çayı`nın azgın sularına kapılarak kaybolmuştu.

 

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte İmret`in kaybolduğu yerde ekip olarak iki dalış gerçekleştirdiklerini söyleyen İl Afet Arama Kurtarma Şefi M.Emin Avcı, \"Dün su çok yüksek ve bulanık olduğundan saatlerce yaptığımız çalışmalarda çocuğu bulamamıştık. Ama yine de emin olmak istedik ve ekip olarak kaybolduğu bölgede ekibimiz iki dalış yaptı ve bulamayınca oradaki aramayı kestik\" dedi.

 

Kaybolduğu yerde bir neticeye varamadıklarını ve arama kurtarma ekibi olarak ikiye ayrıldıklarını kaydeden Avcı, \"Bot yardımı ile kıyı şeridi olarak ikiye ayrıldık. Botlarımız su üstünde arama yaparken, kıyı şeridi boyunca da başka ekibimiz aramasını sürdürdü. Yaptığımız aramalar neticesinde İbrahim`in Saat:09.20 sularında arama kurtarma ekibi olarak Yeni Çevre Yolu Köprüsü mevkii Sinan Köyü yakınında cesedine ulaştık\" şeklinde konuştu.

 

Boğulma vakalarının artması üzerine Batman İl Afet Arama Kurtarma Şefi M.Emin Avcı, ailelere çağrıda bulunarak, \"Herkesin üstüne büyük vazifeler düşüyor, aileler gencecik yaşta henüz hayatlarının baharında olan çocuklarımıza sahip çıksınlar. Kesinlikle, yüzme bilmeyenlerin suya girmemeleri, hatta mümkünse hiç girmemelerini istiyoruz. Bunun çaresi ailelere düşmektedir. Dikkatli olalım çocuklarımızı yalnız bırakmayalım\" açıklamasını yaptı.

 

İmret`in cesedi Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna götürüldü.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir