• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Hastaneye Sağlam Girdi, Felçli Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Diyarbakır Dicle Üniversitesinde bir sağlık skandalı yaşandı. 7 aylık Eyüp bebek idrarını yapamadığı için hastaneye götürüldü. Fakültede tedaviye alınan bebeğin bir hafta sonra sol ayağı daha sonra sırayla sağ ayağı, kolları ve 20 gün sonra bütün vücudu felç oldu.
 
Oğlunun gözleri önünde gün gün eridiğini belirten Edip Polat, yaşanan sağlık skandalına tepki göstererek yaşadıklarını şöyle anlattı: "7 aylık oğlumu 27 Şubatta idrarını yapamıyor gerekçesiyle Dicle Tıp Fakültesi`ne götürdüm. Daha önce bir özel hastaneye götürmüş ve özel hastanede çocuğun böbreklerinde taş olduğu ve bundan dolayı idrarını yapamadığı söylenmişti. Özel hastanede yeterli ekipmanların olmaması nedeniyle fakülte hastanesine gitmesinin daha uygun olacağı belirttiler. Ben de çocuğu fakülteye götürdüm. Fakültede çocuğu tedaviye aldılar ancak bir hafta sonra sol ayağı hareket edemez oldu. Durum böyle olunca sorumlu hekim İlhami Özdil`in yanına giderek durumu sorudum. Özdil bana, korkmana gerek yok, ekipmanlarımız yeterli ve gerekeni yapacağız. Ayrıca çocuğun durumu çok çok iyidir. Biz ona ilaç vermişiz bunun etkisi olabilir, dedi. Biz de, bunlar söylenince biraz rahatladık."
 
Çocuğun Bütün Vücudu Felç Oldu
Hekimin rahatlatıcı konuşmasının ardından beklemeye başladıklarını belirten baba Polat, daha sonra yaşananları şöyle anlattı: "Beş gün sonra çocuğun sağ ayağı da hareket edemez oldu.
 
Çocuğun durumu kötüye gidince sorumlu hekim İlhami Özdil`in yanına çıktım ve kendisine eğer burada yapılamayacak bir durum varsa başka hastaneye götürmek istediğimi söyledim. Böyle söyleyince Özdil bana önce tepki gösterdi sonra da bir şey olmaz, gönlünü rahat tut, dedi. Bu görüşmeden birkaç gün sonra çocuğun sol kolu hareketsiz hale geldi. Sonra hocaya tepki gösterdim, hoca da al çocuğunu başka yere götür, dedi. Ben de bari bir ambulans ver, böyle olur mu, dedim. Hatta sağlık Bakanlığını aradım. Hiçbir sonuç çıkmadı. Daha sonra çocuğun sağ kolu hareketsiz hale geldi. Daha sonra dili kitlendi. 20 gün sonra da çocuğun bütün uzuvları işlevsiz hale geldi ve çocuğu yoğun bakıma aldılar. 45 gün yoğun bakımda kaldı."
 
Ameliyat Olmazsa Kalıca Felç Olur
Çocuğun yoğun bakımda kaldığı süre boyunca kendisine yeterli bilgi verilmediğini anlatan baba Polat acı gerçeği sonradan öğrendi. Görevli başka bir hekime çocuğun durumunu sorduğunu ifade ede baba Polat, "Çocuk yoğun bakıma alınınca doktorlara durumunu soruyordum kimse bir şey demiyordu. Daha sonra iyi bir doktor vardı onun yanına gittim ve çocuğun durumunu sordum. O da bana çocuğun önce menenjit geçirdiği daha sonra beyninde su topladığını söyledi. Ve çocuğun acilen ameliyat olması lazım, aksi halde çocuğun felç olur, dedi" ifadelerini kullandı.
 
Çözüm Bulamayınca İstanbul`a Geldi
Çocuğun kötüleşen durumunu öğrenince beyin cerrahisi ile görüştüğünü ve 350 TL muayene ücreti verdikten sonra çocuğunun ameliyata alındığını anlatan baba Polat, Diyarbakır`dan İstanbul`a geliş sürecini şöyle anlattı: "Bunun üzerine beyin cerrahına gittim. Durumu anlattım, çocuğa baktı ve çocuğu ameliyata aldı. 4- 5 gün de öyle kaldı. Çocukta bir gelişme olmayınca bizi sevk ettiler. Biz de çocuğu çıkarıp eve götürdük. Sonra çocuk evde yine kötüleşti. Bu kez başka bir hastaneye götürdük. Orada bize çocuğun durumunun çok kötü olduğunu ve alamayacaklarını söylediler. Oradan da eğitim ve araştırma hastanesine gittik. Oradan da başka bir hastaneye götürdük. Yoğun bakıma aldılar çocuğu. Orada da bir çözüm bulamadılar. Diyarbakır`da bir çözüm bulamayınca çocuğu İstanbul`a getirdim. Şu anda hala Marmara Eğitim ve Araştırma hastanesinde kalıyoruz. Çocuğun beyninde bulunan şant enfeksiyon kapmış. Onun için bir kez ameliyat ettiler. Çocuğun uzun bir tedavi sürecinin olacağını söylediler. 5-6 yıl sürebilirmiş. Ancak beyninde hasarın kalacağını söylüyorlar."
 
Bu İhmalin Hesabını Kim Verecek
Çocuğunun göz göre göre hayatının karartıldığını belirten baba Polat, ihmal ve ilgisizlikten dolayı çocuğunun bu hale geldiğini söyledi. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını dile getiren baba Polat, "Benim oğlum bu duruma geldi. Başkasının oğlu bu duruma düşmesin" dedi.
 
"Elindeki raporlar ve doktorların söylediğine göre oğlum fakülte hastanesinde enfeksiyon kapmış" diyen baba Polat, "Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Bunun vebalini kim ödeyecek, hesabını kim verecek. Böyle bir ilgisizlik olabilir mi? İnsanların hayatıyla oynamak bu kadar kolay mı? Muayene için yüzlerce TL para almasını biliyorlar, ancak insanların hayatına önem vermiyorlar" şeklinde konuştu.
(Hamza Toprak -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir