• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Kurtulmuş: Bütünleşme Ramazanda!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ile HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bütünleşme sürecinin detaylarını konuşmak üzere 2’nci kez biraraya gelecek.

Buluşmanın, konuya ilişkin Ak Parti MKYK’da yapılacak toplantının ardından gerçekleşmesi bekleniyor. Kurtulmuş, önceki gün topladığı partisinin en üst karar organı Genel İdare Kurulu ve il başkanları toplantılarından Ak Parti’ye gidiş vizesini aldı.

Kurtulmuş, il başkanlarının tamamına yakınının desteğini sağlarken, GİK’te itirazlara karşın, Ak Parti ile bütünleşme sürecini sürdürüp sonuçlandırma konusunda gerekli yetkiyi aldı.

Din değiştirmiyoruz

50’ye yakın üyenin katılımıyla toplanan GİK’te söz alan 16 üyeden 5’i Ak Parti’ye gidişe itiraz ederken, 11’i destek verdi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıda Mehmet Bekaroğlu, Zeki Kılıçarslan, Cihangir İslam, Cem Somel ve Kadın Kolları Başkanı Hayrünnisa Kökbıyık açıktan itiraz etti.

İtirazları, “Fikir, ideoloji, din değiştirmiyoruz, bu bir strateji meselesi” diyerek yanıtlayan Kurtulmuş, özellikle Erdoğan ile önceden bu konuları konuştuğu iddialarına sert tepki göstererek, “Görüştüğümü söyleyip ispat edemeyenler namussuzdur” dedi. Çoğunluk Ak Parti’ye gidişe onay verdi.

Ak Parti ise bu konudaki kararını, Erdoğan başkanlığında en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar toplanması beklenen MKYK’da alacak. Bu toplantının ardından iki liderin tekrar biraraya gelecekleri, bu görüşmenin ardından oluşturulacak ortak bir komisyonun bütünleşmenin ayrıntılarını netleştireceği belirtildi. Sürece son nokta HAS Parti Kurucular Kurulu’nun toplanıp, partinin kapatılarak Ak Parti’ye katılım kararı almasıyla konulacak.

Ak Parti ve HAS Parti kaynakları, takvimin kesintisiz işlemesi halinde sürecin ramazan ayı içinde tamamlanacağı, 30 Eylül’deki Ak Parti kongresinde de katılımların gerçekleşeceği bilgisini verdiler.

Teslimiyet değil

HAS Parti Genel Sekreteri Kazım Arslan, şu değerlendirmede bulundu: “İki genel başkan ilk görüşmelerinde bütünleşmeye ilişkin genel çerçeveyi konuştular, detaylar konuşulmadı. Partimizin yetkili kurulları Numan Bey’i bu süreci tamamlamak üzere yetkilendirdi. Şimdi iki genel başkan bütünleşme takvimine ilişkin ortak çalışmayı başlatmak üzere bir görüşme daha yapacaklar. Oluşturulacak ortak komisyon da bütünleşmenin şeklini belirleyecek. Yetkili kurullarımız sayın genel başkanı süreci tamamlama konusunda yetkilendirmiştir ama bu sınırsız bir onay değildir.

Yani ne olursa olsun gidelim diye bir şey de söz konusu değil. Fikirlerimizle gidip Türkiye’nin yeniden inşası noktasında ortak bir program çerçevesinde çalışacaksak, görüşlerimizi orada da sürdürebileceksek olacak bir şeydir bu. Sonuçta bunu kimsenin koşulsuz bir teslimiyet olarak düşünmemesi gerekir.”

hürriyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir