• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: CAMİLER RAMAZAN`A HAZIRLANIYOR
Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla Malatya kent merkezinde bulunan 153 camide genel temizlik çalışması gerçekleştiriliyor. Malatya Belediyesi`ne bağlı Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Münür Özpolat, yaklaşan Ramazan bayramı öncesi ibadethanelerde temizlik çalışması başlattıklarını belirtti.

Bismil`de Kan Davalılar Barıştırıldı
Bismil ilçesinde, ``Sait Şanlı Barış Komitesi``nin girişimleri sonucunda ikna edilen kan davalılar düzenlenen barış yemeğinde kucaklaştı. Korukçu köyünde, 2004 yılında, akraba olan Karaman ailesi mensupları arasında çıkan kavgada 1 kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanması üzerine taraflar arasında kan davası başladı. Taraflar, Sait Şanlı Barış Komitesi`nin araya girmesiyle barışmaya ikna edilerek ilçe merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde bir araya getirildi. Barış yemeğine AK Parti milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan ve Sait Şanlı Barış Komitesi üyeleri de katıldı.

Advan, Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, hasta yakınlarıyla yakından ilgilendi. Güzelköy`e giderek Cuma namazını kılan Başkan Advan`a, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yenişehir AK Parti İlçe Başkanı Serdar Budak, köy muhtarı ve köydeki vatandaşlar eşlik etti. Advan Cuma namazını Güzel köy camisinde kılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Köylülerle tek tek tokalaşan Advan, sohbetin ardından köyden ayrıldı.


DİYARBAKIR SÖZ: BARIŞA EVET DEDİLER
Bismil ve Silopi`de \"kan davalı\" aileler, \"barışa evet\" diyerek el sıkışıp, kucaklaştılar. Bismil ilçesinde, ``Sait Şanlı Barış Komitesi``nin girişimleri sonucunda ikna edilen kan davalılar düzenlenen barış yemeğinde kucaklaştı. Şırnak`ın Silopi İlçesi`nde ise 2 ay önce halı sahada oynanan futbol maçı sırasında 22 yaşındaki Metin Bağlan`ın öldürülmesi, Sevkan Onuk`un yaralanması üzerine `Sperti` ile `Uysal` aşiretleri arasında başlayan husumet, bugün binlerce kişinin katıldığı yemekle barışla sonuçlandı.

İşte Diyarbakır`daki olayların Bilançosu
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır kent merkezinde dün çıkan olaylarda bilançoyu açıkladı. Vali Toprak, 85 kişinin gözaltına alındığını, göstericilerin attığı taş ve patlayıcı maddeler nedeniyle 23 polis ve 56 sivil vatandaşın yaralandığını belirti.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: BİLANÇO AĞIR
Diyarbakır kent merkezinde önceki gün çıkan olayların bilançosu açıklandı. BDP`nin düzenlemek istediği ancak Valiliğin izin vermediği miting nedeniyle Diyarbakır kent merkezinde önceki gün çıkan olayların bilançosu açıklandı. 10`u polis 35 kişinin yaralandığı, 85 kişinin de gözaltına alındığı açıklandı.

Bismil`de Kan Davalılar Barıştırıldı
Bismil ilçesinde, \"Sait Şanlı Barış Komitesi\"nin girişimleri sonucunda ikna edilen kan davalılar düzenlenen barış yemeğinde kucaklaştı.Korukçu köyünde, 2004 yılında, akraba olan Karaman ailesi mensupları arasında çıkan kavgada 1 kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanması üzerine taraflar arasında kan davası başladı. Taraflar, Sait Şanlı Barış Komitesi`nin araya girmesiyle barışmaya ikna edilerek ilçe merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde bir araya getirildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir