• DOLAR 32.236
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2449.44
  • ...
Bingöllün En Büyük Camisinde İlk Cuma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - 1 Mayıs 2003 yılında Bingöl`de meydana gelen depremde ağır hasar görerek yıkılan ve aynı yıl içinde enkazı kaldırılan ve 2004 yılında yapımına başlanan Hacılar Cami, 8 yıl aradan sonra kılınan ilk cumayla ibadete açıldı.

Bingöl Merkez Hacılar Camii, 1 Mayıs 2003 yılında Bingöl`de meydana gelen depremde ağır hasar görmüş, yıkılarak enkazı aynı yıl içinde kaldırılmış yerine 2 bin 156 metre kare alan üzerinde değişik bir mimari proje ile 4 Haziran 2004 yılında camii inşaatına başlanmıştı. Cami yaşanan maddi sıkıntılara rağmen Bingöl halkının gayretleri sonucu 8 yılda tamamlanabildi.

Kılınan Cuma namazıyla açılan camide il müftüsü Mecit Can ile Camii Dernek Başkanı ve camii imamı Alaeddin Bucuka, birer teşekkür konuşmasını yaptı.

Teşekkür konuşmasında \"Tüm gayretlerimizle, halkımızın ortak görüş, düşünce ve uğraşları ile 2012 yılı Ramazan ayı öncesinde camimizi ibadete açmayı hedeflemiş ve bu hedefimize ulaşmış durumdayız. Caminin yapımında ve bugünlere gelmesinde emeği ve desteği bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz\" ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir