• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
Barış Elçisi Hüseyin Yağmur Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kan davalı onlarca aileyi barıştırarak `Barış Elçisi` ünvanını alan Reşkotan Aşiretinin lideri Hüseyin Yağmur tedavi gördüğü Özel Dünya Hastanesinde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Üç gün yoğun bakımda kalan ve doktorların yüzde 3 ölüm ihtimali verdiği ameliyatın ardından Yağmur kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Tedavi gördüğü hastaneye günlerce 24 saat aralıksız akın eden yakınları ve sevenleri, bol bol sağlığına kavuşması için dua ettiler.

Bismil`in Yağmur (Dırıke) Köyü`ndeki aile mezarlığına gözyaşları ile binlerce insan tarafından defnedilen 61 yaşındaki Hüseyin Yağmur son yolculuğuna uğurlandı.

Geride 23 çocuk ve gözü yaşlı hayat arkadaşını bırakan Yağmur`un taziyesi Bismil`e bağlı Yağmur (Dırıke) Köyü`nde yapılıyor.

Batman`da 19.07.2010 tarihinde, 3 kişinin ölümü ve 12 kişinin yaralandığı akrabalar arasındaki silahlı kavganın taraflarının barıştırılmasında da aktif rol alan Hüseyin Yağmur, 15.01.2012 günü Maliye bakanı Mehmet Şimşek`inde katıldığı \"Kur`anlı Barış Töreni`nde\" tarafların barışmasını sağlamıştı.

23 çocuk babası olan 61 yaşındaki Hüseyin Yağmur, DYP Bismil İlçe yönetiminde kurul üyeliği, 3 dönem köy muhtarlığı, ANAP yönetim kurulu üyeliği, AK Parti Bismil ilçesinde ilçe kurucu üyesi ve Hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcısı ve son olarak 2 dönem AK Parti İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Güneydoğu`da sevilen Hüseyin Yağmur`un taziyesine binlerce seveni akın ediyor.

\"Reşkotan Aşiretinin Başı Sağ Olsun\"
Reşkotan Aşiretinin lideri olan Hüseyin Yağmur`un büyük oğlu Abdurrahman Yağmur, \"Tüm Reşkotan aşiretinin ve Bölge halkının başı sağ olsun\" dedi.

Babasının tüm bölgede son derece sevildiğini ve saygın bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Yağmur; \"Babamızın vefatı bizleri derinden üzmüştür. Hayatı boyunca hep yoksulların ve darda kalanların yardımına koştu. Küçük büyük 7`den 77`ye herkesi sevdi ve saydı. Manevi boyutuyla herkesin büyüğü ve dert babası oldu. İnsanların sorununa ve derdine çare olmak için gecesini gündüzüne kattı. Barış davalarında aranılan isim oldu. Bizler de babamızın bize bıraktığı manevi değerlere daha fazla sahip çıkarak ona layık olmaya çalışacağız. Taziyemize gelerek acımızı paylaşan tüm eş ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz\" şeklinde konuştu. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir