• DOLAR 32.218
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2454.049
  • ...
Diyarbakır`da Sıcaklar 4-8 Derece Artacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak`ta sıcakların gelecek hafta başına kadar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmesinin beklendiğini belirtti.

 

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nce yapılan açıklamada, mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının bugünden itibaren yurt genelinde olduğu gibi Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak`ta gelecek hafta başına kadar artması ve mevsim normallerinin 4 - 8 derece üzerinde seyretmesinin tahmin edildiği belirtildi.

 

Açıklamada hafta sonunda en yüksek hava sıcaklığının Diyarbakır `da 41, Şanlıurfa`da 42, Mardin`de 39, Siirt`te 40, Batman`da 42 ve Şırnak`ta 38 dereceye ulaşmasının beklendiği belirtilerek, hava sıcaklığı nedeniyle güneş çarpması riskinin oluştuğu saatlerin 11.00-15.00 saatleri arasında olduğu kaydedildi.

 

Yapılan açıklamada uzun süre güneş altında kalınmış ise aşağıda verilen belirtilerin güneş çarpmasını işaret edildiği ifade edildi:
-Hastanın ateşi 39-41 dereceye kadar çıkabilir.
-Davranış, anlama ve algılama bozuklukları oluşur.
-Kalp atışları düzensizdir.
-Şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma yapabilir.

 

Güneş Çarpmasından Korunma Yöntemleri

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nce yapılan açıklamada Güneş çarpmasından korunmak için aşağıda verilen tavsiyelere uymak gerekmektedir denildi.
-Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır.
-İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır.
-İmkânlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır.
-Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmelidir. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir